lauantai 28. joulukuuta 2013

Kaappien järjestelyä ja vanhoja aarteita


Pukki toi joululahjaksi uusia astioita, pari Muumi-lasia ja uudet Muumi-kausimukit sekä Iittalan valkoiset Teema-aluslautaset kahvikupeille. Uusille tulokkaille piti järjestellä tilaa kaappiin ja siinä samalla pääsin taas ihastelemaan vanhoja aarteita. 

Isotädin aarteista sain itselleni osan isotädin juhlaruoka-astiastosta, joka on Arabian Lehto-sarjaa. Lehto-sarjaa on valmistettu ilmeisesti vuosina 1958-66. Sarjan suunnittelijana Raija Uosikkinen. Kannu on niin hauraan oloinen, etten uskalla käyttää sitä, enkä uskalla esillekään sitä laittaa, etteivät kissat sitä hajota. Tarjoilulautasta olen kyllä käyttänyt, mutta aina varjellusti, ettei kukaan vain tiputa sitä, eritoten minä itse...

Sain isotädin perintönä myös edesmenneelle kummilleni ylioppilaslahjaksi hankitun Arabian Arctica Seita kahviastiaston. Kahviastiastosta tosin puuttuu ilmeisesti kaksi teekuppia, kun aluslautasia löytyy kuitenkin neljä kappaletta... Tätä voisi ostaa lisääkin, vaikka perusvalkea Arctica on kyllä enemmän omaan makuun.  

Kirppislöytönä sain (halvalla) Arabian maitokannun (ilmeisesti 1950-luvulta, on jo kuitenkin Arabian uudempi leima eli vuoden 1949 jälkeen tehty) ja Arabian pienen voipytyn. Molemmat ovat olleet käytössä, kannu vasta jouluna ruokapyödässä ja tyttären nimipäiväjuhlilla. Molemmat ovat todella hyväkuntoisia ja muutenkin miellyttävät silmää. Lisää vain tämmösiä löytöjä! Tosin edellyttäisi sitä, että tulisi käytyä siellä kirppiksellä, en ole käynyt varmaan kahteen kuukauteen... Jos huomenna edistyisi ja lähtisi käväisemään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)