sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kirppislöytöjä
Kävimme tytön kanssa kirppiksellä pitkästä aikaa. Kuten epäilinkin, pöytiä oli aikalailla tyhjillään pyhien takia, mutta kyllä meille jotain pientä kivaa mukaan tarttui. Mukaan olisi voinut tarttua paljon muutakin, mutta nuuka kun olen, niin en ihan kaikkea suostu maksamaan, mitä kirppikselläkin tavaroistaan pyytävät... 

Sain (Sulo Vilénin tyyliin) halvalla neljä kappaletta vanhoja pellavapyyhkeitä (1,25€/2 pakkaus) ja jotain niistä olisi tarkotus kikkailla, katsotaan nyt mitä noista kaikista pellavista keksitään.

Kirppiksellä joku täti myy itsetehtyjä petivaatteita nukensänkyyn ja taitaapa siellä olla myynnissä esim. tyynyjä ihan lastensänkyynkin. Saimme tytön nukensänkyyn hienot Rakkausmuumi-peiton ja tyynyn! Ei itsellä riitä ompelutaidot eikä varsinkaan ne hermot noihin ompeluhommiin niin mieluummin ostan valmiina, varsinkin kun ei sitä ompelukonetta ole. Pääseepä kissatkin nukkumaan pehmoiseen, mukavaan sänkyyn - kunhan haetaan vielä patjat varastosta paikalleen.

Toin tosiaan vanhan nukensänkyni lapsuudenkodistani ennen joulua ja tarkoitus olisi maalata se tytsylle. Toin joskus viime syksynä vanhan puisen lastentuolini, jonka olen perinyt edesmenneeltä kummitädiltäni ollessani itse lapsi. Kunnostin tuolin kesällä. 
Tarkoituksena olisi maalata tuolla samalla vaaleanpunaisella huonekalumaalilla nyt tuo vanha sänky tytön leikkinurkkauksen sisustukseen sopivaksi. 


Tuoli ennen ja jälkeenErityisen hyvän löydön tein kun sain pajukranssin, jollaista olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa. Sain kranssin vaivaisella eurolla! Kirppiksellä niitä on kyllä vilissyt pitkin syksyä, mutta monilla ihmisillä on mielenkiintonen ajatusmaailma kirpputoritavaroiden hinnoittelusta ja kransseista olisi pitänyt maksaa melkein enemmän kuin uutena. Mieluummin talsin Kodin Ykköseen ja ostan sieltä suoraan uutena - ja hyvässä lykyssä halvemmalla, mutta tänä syksynä siellä ei oikein ollut juuri sellasia, mitä etsin.  Kranssi pääsi jo paikoilleen

Kuten kaikki kissanomistajat tietävät, kun kotiin ilmestyy jotain uutta, se pitää heti tutkia. Oli kyseessä kuinka pieni esine tahansa, meillä se ainakin huomataan heti. Käpälällä pitää vähän kokeilla ja nuuskia - ja parhaassa tapauksessa vähän järsiä. Tänä aamuna löytyi taas kuusenpalloja lattialta kolme kappaletta ilman ripustusnaruja, joten meiltä lähtee nyt kyllä tänään joulukuusi taas varastoon odottamaan ensi joulua - ennenkun kaikki pallot ovat naruttomia versioita. Meillä oli niin hurjat tapsantanssit ollut tapaninpäivän yönä, että kuusen alta löytyi oksennuksetkin... Sen siitä saa kun niitä pallonnaruja syö! (Kuvan kissa ei liity narujensyöntiin, vaan pelkkiin pallovarkauksiin...)Paras - tai pahimmassa tapauksessa surkein - tämän päivän kirppislöytöni onkin sitten mystinen kahvikannu, joka hintalapun mukaan on Arabiaa ja myös oman muistin mukaan. Innostuksissani en sitten idiootti katsonut ollenkaan kannunpohjaa ja eihän siellä Arabian leimaa ole! Noh, syteen tai saveen, kannu oli puoleen hintaan kyseisen pöydän viimeisten myyntipäivien kunniaksi, eli tuhlasin 4 euroa... Sapettaa kyllä silti, jos (ja todennäköisesti kun) tämä ei ole aito... Arabialta on kyseinen kannu olemassa ja eräästä toisesta blogistakin löysin kyseisen kannun. Noo, etsitään ja tutkitaan... Jos jollain on parempi tietämys asiaan niin kommenttia tulemaan! :)

Kannu on vähän reilu 10cm korkea, vaikka näyttääkin kuvassa isommalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)