tiistai 31. joulukuuta 2013

Uusi vuosi - uudet kujeet ja sitä rataaNiin se vuosi vaihtuu taas, mihin lie hujahtanut tämäkin vuosi... Vastahan oli uusivuosi ja silloin kirosin kun äitiysloma loppui. Nyt loppuu vähän lyhyempi loma, mutta silti vähän kiroiluttaa. Olisi tämäkin loma voinut jatkua vielä, mutta toisaalta ihan kiva mennä töihinkin takasin. Eilen työpaikalla kävästessä oli kiva huomata, että seuraava loma oli hyväksytty, eli maaliskuussa yksi vuoro lomaa = viikko vapaata! :) Sain lomavuoron sopivasti tytön 2-vuotissynttäreiden aikaan.

Ehdin kuitenkin reilun parin viikon lomani aikana tehdä kaikkea kivaa! Paljon oltiin menossa kun käytiin moikkailemassa kavereita ja sukulaisia, mutta ehdin myös vain oleilla - viettää oikeita kissanpäiviä - ja tehdä kaikkea, mistä tykkään (paitsi käydä lenkillä!) Suurin osa alkulomasta meni jouluvalmisteluja tehdessä. Parasta lomassa oli joulu ja tytön kanssa yhdessäolo. Oli kiva olla reilu pari viikkoa tytön kanssa kotona. 

Muovailuja tytön kanssa.

Mietin tämän vuoden aikaisia tapahtumia ja mieleen tuli muutama kohokohta. Vuoden alussa aloitin työt äitiysloman jälkeen ja ensimmäiset fiilikset olivat "mistä tätä ajetaan?!" Vaikka olin poissa töistä vain vajaan vuoden, tuntui etten muista/osaa enää mitään - jos nyt olen koskaan osannutkaan, saati muistanut... Tyttö aloitti tammikuussa päivähoidon päiväkodissa.
Yksi suuri haave toteutui, kun maaliskuun alussa suuntasimme Kotkaan ja haimme minulle Audin! Meidän pieni päivänsäde myös juhli 1-vuotissynttäreitään! Maaliskuussa tapahtui myös kauan odotettu uudistus töissä, kun yksityinen ensihoitoyritys, jossa olin jo kolme vuotta työskennellyt, siirtyi sairaanhoitopiirin omistukseen ja työaika muuttui vihdoin kauanodotettuun kaksneloseen (24h töitä ja 3 vapaata, ja koko tuo 24h täydellä palkalla ilman mitään aataminaikuisia varallaolosysteemejä). 

Huhtikuun alusta alkoi puolen vuoden virkavapaa ja lähdin katselemaan maailmaa Etelä-Savon puolelle - ja tykästyin! Työkaverit olivat mitä parhaita ja sain arvokasta työkokemusta ja voin sanoa, että töissä oli tosi kivaa! Vaikka minulle vakituista paikkaa tarjottiin Mikkelistäkin, päädyin kuitenkin palaamaan oman sairaanhoitopiirin alueelle, kun sain siirron Lappeenrantaan ja työmatka lyheni yli sadasta kilometristä reiluun kahteen kilometriin. Mikkelissä oli tiedossa myös erilaisia uudistuksia vuoden 2014 alusta, ja nyt kavereita kuunneltuani, en kadu yhtään, etten sinne jäänytkään. Tappoikävä kuitenkin tuli kaikkia ihania ihmisiä, kun elokuun lopussa tein viimeisen vuoroni. 

Kesäkuussa juhlimme parhaan kaverini häitä! <3 Valokuvasin nuo ihanat häät ja sain kunniatehtävän olla kaverini kaaso :) 
Kävimme myös Muumimaailmassa, itsekin pääsin sinne ensimmäistä kertaa elämässäni ja hienoa oli! Pääsi melkein itku kun näin Pikku-Myyn livenä.Pikku-Myytä halimassa
Syyskuun sain lomailla tytön kanssa kotosalla ja teimme kaikkea kivaa, sienestimme ja lenkkeilimme jne. Lokakuun alussa aloitin työt uudessa työ-ympäristössä kotikaupungissa uusien mukavien työkavereiden kanssa. Kahden työvuoron jälkeen olikin aika taas lomailla - ja vaihtaa Lappeenrannan harmaat päivät hetkeksi Barcelonan aurinkoon ja lämpöön! 


Marraskuussa oli iloisia vauvauutisia, kun kummipoikani sai pikkuveljen 💕 

Olin vaalentanut hiuksiani mustasta vaaleaksi kolmisen vuotta ja reilun vuoden verran ne olivatkin jo olleet blondit, mutta joulukuussa repäisin ja muutuin blondista takaisin bruneteksi. Katotaan, miten kauan ruskeat miellyttävät..

 


En oo koskaan pahemmin tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia, enkä aio tehdä nytkään. Turhaa tehdä enempiä suunnitelmia tai lupauksia kun ei kuitenkaan tiedä mihin suuntaan se elämä heittelee. Sen tässä on muutaman vuoden sisällä ainakin oppinut, ettei ikinä tiedä oikeesti mitä tapahtuu. Tosin yleensä asiat, jotka tulevat täysin puskista, ovat niitä kaikkein parhaimpia 💕 Ja tapahtuipa mitä tahansa, asiat kuitenkin järjestyvät aina, tavalla tai toisella.


Maailman paras ylläri <3Satu-kummin vanha matkaopas.
Suurimmat suunnitelmat tulevalle vuodelle liittyvätkin lähinnä vain matkusteluun. Tarkoituksena olisi se Rooman reissu saada toteutettua ja Muumimaailmaan on toki mentävä. Ollaan lähdössä myös heinäkuun lopulla Pudasjärvelle monen vuoden tauon jälkeen. Kun olin pieni, kävimme melkein joka kesä Pohjois-Suomessa ja on hienoa viedä nyt tyttökin katsomaan niitä itselle tuttuja maisemia. Neito odottaa intopinkeänä Joulupukin treffaamista. 


Jotta haave omasta asunnosta voisi toteutua, päätin ottaa pienen - tai ei niin pienenkään - tavoitteen tulevalle vuodelle. Eli rahaa säästöön ja reilusti. Uskon, että siinä on tavoitetta ihan tarpeeksi yhdelle vuodelle. Eli nettikaupat minun osaltani kiinni ja muukin "turha" shoppailu saa jäädä. Vaikka mietin nykyään tarkkaan, mitä tarvitsen ja mitä en, aina on parantamisen varaa. Voi siis tulla aika nuiva vuosi, mutta ehkä se sitten palkitaan kun saa sen oman kodin oven avata... :) Katsotaan mihin päin se elämä viskoo, niska kyyryssä kohti uusia pettymyksiä, vai miten se meni! Kaikille oikein pirtsakkaa uutta vuotta 2014! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)