lauantai 11. tammikuuta 2014

Kynsiä, muovailua ja rahanmenoa...

Vapaan viikonlopun kunniaksi laitettiin Siljan kanssa kynnet kuntoon. Tytsy halusi myös ehdottomasti viilata kynsiään ja laittaa kynsilakkaa itselleen - ja toki auttaa äitiä. Tein perus ranskalaisen manikyyrin, joka on klassinen ja hillitty ja ennenkaikkea ajaton - aina muodissa. En edes tykkää kirkkaista kynsistä, joten tämä sopii minun tyyliin. Harvemmin tulee edes nykyään kynsiä laiteltua, mutta välillä innostun. 
Lopputulos


Kynsiaskartelujen jälkeen muovailimme - ja se olikin tarkkaa työtä. Saimme toki seuraa myös Nyytistä, joka on nenineen joka paikassa... Kissa on kova syömään kaikkea (mm. tutteja ja sähköjohtoja) mutta ihme kyllä muovailuvaha ei kelvannut.

Joulupukki toi neidolle muovailuvahaa ja muovailusta on tullut hitti. Tyttö näpertää pienillä sormillaan pikkutarkasti ja huolella luomuksiaan kasaan ja ojentelee äidille eri värisiä muovailuvahapötköjä, joista pitää tehdä hänelle kaikenlaisia väkerryksiä. Äidin mielikuvitus vaan tuppaa olemaan rajallinen ja ideat tuntuu loppuvan kesken ennenkuin niitä ehtii edes syntyäkään. 

Piirtäessäkin tyttö pyytää jatkuvasti piirtämään hattivattia, joten pitihän se tänään muovaillakin. Hattivatin piirtäminen osottautui kyllä helpommaksi.  Lisää treeniä vaan niin kohta on koko Muumilaakso muovailtu, lopputuloksesta ei sitten puhutakaan... :)
Koko perjantai-ilta oli niin pilvinen, ettei ollut toivoakaan nähdä mitään revontulia. Luntakaan ei satanut niin paljoa, mitä sääennusteissa uhkailtiin, joten pulkkamäkeen ei päästy vieläkään. Noo, josko tuo talvi pikkuhiljaa alkaisi.


Alkaa tuntua, että säästöprojekti kärsii kevään aikana parista isommasta ostoksesta ja toivoa sopii, ettei isoja hankintoja tule enää enempää.  Armas rakas kauan palvellut tietokoneen rakkineeni on alkanut takkuamaan viime aikoina ja en kyllä tätä jaksaisi enää käydä kotikonstein korjailemaankaan, kun on jo niin vanha. On tainnut vaan tulla tiensä päähän. 

PC:tä en enää huoli kaikkine vikoineen - ja sehän tarkoittaa sitä, että tietsikkakauppaan uppoaa reilusti se tonni, kun sieltähän ei tartu enää mitään muuta matkaan kuin Mac... Haluaisin muutenkin päivittää pöytäkoneeni läppäriksi, mutta en kehtaa/raaski ostaa läppäriä ennenkuin tämä nykyinen kone oikeasti sanoo työehtosopimuksensa irti. iPadikin olisi kiva, mutta mitäpä sillä teen kun iPhone löytyy ja sillä pääsee nettiin hyvin (paitsi meidän makkarissa). Toisaalta läppärin osto toisi säästöäkin, kun kalliin vanhan laajakaistaliittymän voisi vaihtaa langattomaan versioon.

Kun pöytäkoneesta aika jättää ja tilalle tulee hieman vähemmän tilaa vievä läppäri, saan myös tietsikkapöydän pois. Nykyinen pöytämme on Ikean valkoinen Expedit-pöytäkokonaisuus, josta on helppo ruuvata vain pöytälevy pois ja jättää pelkkä hylly paikoilleen. Toivotaan nyt että tämä rakkine vielä toimii (vaikka Mac oiskin kiva!!) niin säästyn tältä erää uuden koneen hankinnalta. Pari suurempaa hankintaa, jotka on ostettava ovatkin pari kesärengasta Audiin ja polkupyörä.

Aiempi fillarini nyysittiin toissa kesänä kotipihasta (oli lukossa?!?) ja uusihan se olisi varmaan saatava. Nyt kun työmatkat voisi taittaa fillarilla milloin ei tarvitse tyttöä viedä hoitoon, olisi pyörälle käyttöä ja varsinkin kun olen aina tykännyt pyöräillä. Kesällä kävisin mieluummin pyörälenkillä kuin juoksemassa, joten kai se joku mankeli pitää hankkia. Pitää etsiskellä sopivaa. Tulee säästöpossuun muutaman satasen lovi... Huooohh.


"Minulle antaa samppoota!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)