lauantai 4. tammikuuta 2014

Lenkkipolun varrelta

Piiiitkästä aikaa sain erilaisten syiden (kipeänä olo, töissä olo, muu touhu) ja tekosyiden (sade, väsymys, ei kerkee) jälkeen lenkkitossut jalkaan ja aaaaaaaiiiii kun se olikin kivaa :) 
Oikea polvi on oikutellut ja ollut taas pari viikkoa kipeä ja siihenhän ei auta Buranan lisäksi mikään muu kun treenaaminen ja liikkuminen - eli lenkkitossut jalkaan ja menoksi. 
 
En ollut pitkään aikaan käynyt kunnon lenkillä ja tuntui aluksi, etten jaksa juosta metriäkään. Kävelin reippaasti ja juoksin välillä ja mitä useamman juoksupätkän juoksin, sen helpommin se lähti taas sujumaan.

Mitä kauemmin lenkkipoluilta pitää taukoa, sen suurempi kynnys sinne tuntuu olevan lähteä takaisin. Nyt on taas pakko yrittää skarpata ja ravata siellä vähän useammin. Monesti pääsen hyvään vauhtiin lenkkeilyssä ja käyn säännöllisesti muutaman viikon, kunnes tulen kipeäksi ja tadaa - lenkkeilyyn tulee tauko ja sen jatkaminen pitkittyy... Toivotaan ettei tällä kertaa kävisi niin. 

Keli oli loistava, ei tuullut liiemmin ja pakkasta oli vain -1,5 astetta, juuri sopiva siis. Ostin viime keväänä Reebokin vapaa-ajan gore-tex-lenkkarit, joita olen käyttänyt myös lenkkeillessä. Koska omaan akuankkamaisen lättäjalan, kengät sopivat minun jalalle hyvin kun ovat niin paksupohjaiset, joustavat ja silti tukevat. Myöskään polveen ei tule tärähtelyä niin paljoa kun kengät ovat joustavat. Olen käyttänyt kenkiä myös metsässä haahuillessani ja ovat omiaan sielläkin. Terävämmänkin kiven päällä on helppo talsia kun kengät on näin tukevat ja paksupohjaiset. 

Matkaa kertyi tällä erää 8km, kaloreita paloi ja jäi hyvä mieli :) Huomenna hapottaa...

Lenkkitöppöset jalassa sienestämässä viime syksynä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)