tiistai 14. tammikuuta 2014

"Lisää antaa kutittaa!"Muovailimme taas tytön kanssa ja nyt saimme loihdittua Hello Kittyn, kun emme viimeksi sitä muistaneet. Jos ei "kiti-kissa" onnistu synttärikakun päälle sokerimassasta niin koitetaan sitten muovailuvahasta, tuskin kukaan huomaa eroa :)


Neiti tulee vähän väliä viereeni ja käy makaamaan ja sanoo "lisää antaa kutittaa". En kyllä itse tykkää kutitettavana olosta niin paljoa, että sitä pyytäisin, heh. Isin ja tytsyn uusi salajuoni onkin äidin kutittaminen: isi supattaa tytölle, että kutita äitiä ja tyttöhän tottelee. On erityisen hauskaa kun äiti kutiaa jo melkein pelkästä ajatuksesta. Hakiessani tyttöä hoidosta, huomasin, että valoisa aikakin oli jatkunut. Hämärä alkoi hiipiä vasta ennen neljää! Tammikuukin alkaa olla puolessa välissä ja kovasti se kevät alkaa lähestyä. Tai sillä ainakin lohdutan itseäni.

Iltaruuaksi teimme lihapullia, bataattia ja kantarelleja! Bataatit olivat hyviä, kun keitin niitä tarpeeksi vähän aikaa. Parilla edelliskerralla bataatit on menneet liian pehmeäksi ja mössömäiseksi kun olen keittänyt niitä hetken liian kauan ja meillä onkin ollut pitkä tauko bataattien syönnissä. 


Lihapullataikinaan laitoin yksinkertaisesti pari desiä korppujauhoja sekä vettä, 3 kananmunaa, 800g jauhelihaa, sipulia sekä mausteita. Paistan lihapullia aluksi pellillä uunissa noin 10 minuuttia ja siirrän ne sen jälkeen uunivuokaan, jolloin niiden pohja ei pala peltiä vasten. Kantarellit maistuivat metsäiselle, nam nam nam! Paistoin niitä ehkä ihan pienen hetken liian vähän aikaa, olivat hiukka vetisiä, mutta silti niiiiiiiiiiiin hyviä. Kantarelleissa maistui metsä varmaan osittain siksi, että puhdistus oli jäänyt vähän huonommalle ja kantarellipalojen joukossa oli sattumina myös roskia. Sienten putsaaminen on se sienestämisen ikävin osuus. Loppukesästä sitten taas kantarelleja keräämään vakiopaikalle, joka viime kesänä löydettiin :)

Huomenna operaationa olisi kaupungilla käynnin lisäksi pakastimen sulattaminen, yyh. Jääkaappipakastimemme on parhaat päivänsä nähnyt ja mikäli pakastimen ikijää ei sulattamisella häviä vaan ilmestyy takaisin, kaappi lähtee ehdottomasti vaihtoon. Pakastimessa on nimittäin ihan hitokksseen jäätä. 


Neidit muovailemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)