torstai 2. tammikuuta 2014

Munatut munattomat muffinssit ja muita kokkaustarinoitaEnsimmäinen työvuoro loman jälkeen takana ja maittavat kolmen päivän vapaat taasen. Tästä se arki lähtee rullaamaan. Sunnuntaina palaan taas sorvin ääreen, sitä ennen vietellään kissanpäiviä. 

Saimme tytön kanssa Joulupukilta erilaisia leivontavälineitä lahjaksi yhteisiin leivontahetkiin. Kuten Facebook-kaverini ovat viime aikoina saaneet Facebook-sivuiltani huomata, olen onnistunut polttamaan pohjaan viime viikkoina niin perunat kuin glögitkin, mutta rohkeasti uhmasin kohtaloa ja tadaa! - loihdimme näin uuden alkaneen vuoden kunniaksi tytön kanssa sitruunarahka-muffinsseja. 
Lasten leivontasetti.
Mutta, jotta muhvineja voi leipoa, piti siihen vähän hankkia tarvikkeita. Ja sehän tarkoittaa arvoisat ystävät minun lempipuuhaani - kaupassakäyntiä... BLAAAH. Koska tämä vuosi on oleva miun säästämisen vuosi, aloin laatia kauppalistaa ennen kauppaan menoa (olen tätä kyllä harrastanut ennenkin, mutta nyt teen kauppalapun orjallisesti aina!) 

Teen suunnitelman, mitä syömme muutaman päivän ajan ja kaupasta ostetaan vain ne tarvittavat tuotteet - eikä mitään ylimääräistä! Selkeä ostoslista helpottaa muutenkin ihan pelkkää kaupassa pyörimistä - ja säästää hermoja - kun ei tarvitse kaupassa enää pähkäillä, MITÄ TÄNÄÄN OIKEIN SYÖTÄISIIN?! Olen aina mielelläni ostanut kaupasta useamman päivän ruuat kerralla niin ei tarvitse sinne joka päivä kammeta. Mitä useammin kaupassa käy ostamassa "pikkuostoksia", sitä useammin huomaa kärryyn päätyvän myös sinne "kuulumatonta" tavaraa. Muffinssiohjeen olen repäissyt yksinkertaisuudessaan vanhasta yläasteen köksän-kirjasta. Ohje on pettämätön, tällä perushuttu-taikinalla loihtii mustikkamuffinssit ja kaikki muutkin! Olen varioinut tätä armaan köksänkirjan ohjetta niinkin paljon, että tulinpa kerran tehneeksi munattomia muffinsseja, en tosin tarkoituksella... 

Kääretorttu ei ole koskaan ollut minun bravuurini. Vaikka vatkaisin pohjan kuinka varovaisesti kuohkeaksi, se muistuttaa ulkonäöltään ja koostumukseltaan lähinnä munakasta. Kuvan sitruunakääretortun ohje löytyy osoitteesta: http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/sitruunakaaretorttu/014023

Sitruunakääretorttu (03/13)

Muffinsseja olen harvemmin munannut (paitsi ne munattomat) ja niinpä päätinkin yhdistää hyvän kääretorttu-ohjeen ja muffinssit. Sitruunakääretortun kuorrutus oli taivaallista ja muffinssitaikina hyvä, joten niistä yhdistettynä tulikin sitten sitruunarahka-päällysteisiä muffinsseja! Nam. Allaolevasta ohjeesta puuttuu kuorrutuksen teko-ohje. Kerma vaahdotetaan ja siihen lisätään rahka sekä tomusokeri.  

Olen koko pienen leipurinurani ajan haaveillut silikonisista leivontavuoista- ja alustoista, mutten ole niitä tähän päivään asti saanut aikaiseksi hankkia. Joulupukki onneksi luki ajatukseni ja toi meille myös muutaman silikonisen muffinssivuoan, joita nyt innolla testasimme. Vuoat olivat tosi hyviä, muffini pysyi kasassa eikä levinnyt uunissa, niinkuin paperisissa vuoissa tuppaa tekemään (kuten kuvasta näkyy...)


Tyttö leipoo.Jotta meillä olisi muffinssien kaveriksi jotain oikeatakin ruokaa, päätin kokeilla erästä salaattia. Kaveri oli kuullut kaveriltaan hyvän jauhelihasalaattiohjeen ja muutellut sitä hieman - ja minä väsäsin siitä taas oman versioni. Salaatti oli toooooosi hyvää ja normi "rehusalaattiin" verrattuna myös täyttävää. Salaattiin laitoin yksinkertaisuudessaan jauhelihaa, fetaa, ananasta, paprikaa, tomaattia, kurkkua ja salaattia. Suosittelen! Kiitos kaverille ja hänen kaverinkaverille ideasta! :)

Koska me muutkin söimme muffinsseja, myös Nyyti halusi ehdottomasti osansa... Koska Nyytille ei riittänyt miun GHD:n suoristusraudan piuhan pureminen - taas - päätti se iskeä terävät hampaansa myös pöydällä olleeseen viattomaan muffinssiin.. Ilmeisesti hampaat olivat kipeytyneet suoristusraudan virtajohdon kuparisäikeitä järsiessä ja Nyyti päättikin tyytyä vain pehmeään kuorrutukseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)