sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Polven tarina ja muita kertomuksia


5,7 kilometriä tuli lenkkeiltyä. Voittajafiilis taas, liikunnasta tulee niiiiin hyvä olo (paitsi hiihdosta, yäk!!!) On supersiistiä huomata, että vain viidennen lenkkireissun jälkeen kunto on taas kasvanut (tod.näk. palautunut) ja jaksaa koko ajan vaan juosta enemmän ja pidempiä pätkiä! Ja mikä parasta - polviin ei koske! 

Viime lenkillä juoksu takkusi verrattuna tämän päivän rupeamaan, mutta johtui todennäköisimmin siitä, etten ollut syönyt toissa-aamuna mitään ennen lenkkiä. Nyt kun olin kevyen lounaan jo syönyt niin lenkkikin kulki paremmin :) Paikkapaikoin oli vähän liukasta, mutta ei onneksi tossu livettänyt. 

Kunnon hanskat pitäisi kaivella jostain naftaliinista, nuo villasormikkaat kun ei oikein pakkasilla enää auta. Sormet on jo megakuivat muutenkin niin että rystyset repeilee, joten pitänee käydä varastosta katsomassa löytäisinkö toppahanskani jostain jemmasta. Ostin kaljupäiselle herralle joululahjaksi hiihtohanskat, jotka voisi olla kyllä kätevät lenkkeillessäkin... Harmi kun herran hanskat on liian isot niin en voi lainata. 

Hiihtorukkaset
Edellisestä aktiivisesta lenkkeilykaudesta on pari kuukautta, joten nyt olen varmaan vain palauttanut kuntoani ja tästä sitä lähdetään kasvattamaan! Nyt ei lopeteta tätä ei vaikka mikä keuhkokuume tai hinkuyskä tulis! En siis lenkkeile laihdutusmielessä, kun raskausaikaisetkin kilot on jo lähtenyt ajat sitten ja olen saanut ennen raskauttakin kertyneet muutamat ylimääräiset kilot pois. 


Tarkoituksena olisi kiinteytyä ja ennenkaikkea saada reisilihakset sellaiseen kuntoon, että ne pitäisivät paremmin lumpioita paikallaan. Oikea polvi käväisee välillä montakin kertaa päivässä osittain paikaltaan, enkä halua sitä päivää nähdä, että se töissä käväisee paikoiltaan kun kannan potilasta - tai ylipäätään, että se lähtee paikaltaan kokonaan. Vaikka oma työ ei nykyään kovin unelmaduunilta enää joka työpäivä tunnukaan, olisihan tätä kiva jatkaa vielä jokunen vuosi - vaikken näistä hommista kyllä eläkkeelle jääkään -  ja sitäkin varten paikat pitää saada pidettyä kondiksessa. 

Polvikipua aiheuttaa yliliikkuvuuden ja löysien lumpioiden lisäksi myös rustopehmentymä ja ajoittain irrallaan olevat rustosirpaleet- ja palaset hankaavat polvessa ikävästi aiheuttaen viiltävää kipua. Liikunnalla olen onneksi saanut paljon jo pelastettua ja helpotettua oireita. Liikunnan ainoana varjopuolena on bakerin kystat, jotka aiheutuvat rasituksesta ja ilmestyvät polvitaipeisiin - ja tekevät kipeää. Kystia odotellessa taas. 

Lenkkeilyn lisäksi innostuin siivoilemaan aamulla. Tein vessan peilikaapillekin pientä inventaariota - löytyi purkkeja ja purnukoita jos jonkinlaisia. Löysin hajuvetenikin kaapin takanurkasta. En ole pitkään aikaan käyttänyt hajuvesiä - paitsi herralta joululahjaksi saamaani Nina Riccia <3 Josko tässäkin suhteessa kunnostautuisi. Töihin ei voi laittaa hajuja, mutta vapaapäiviinhän ne sopisi - lenkille vaikka pienet suhaukset, hehe.

Koska autossani ei ole vielä moottorinlämmitintä ja huomiseksi lupasi kireää pakkasta aamuksi, ajattelin jos menisinkin kävellen töihin, kun ei tarvitse tyttöäkään hoitoon viedä. Tulisipa hyötyliikuntaakin vähän ja pääsisi huomennakin vähän liikkeelle kun ei muuten onnistu työvuoron takia.

Jatkamme tytön kanssa puuhastelua - muumitanssia - Tip-tip-muumit! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)