maanantai 20. tammikuuta 2014

Shoes

Pohdin aiemmin kenkävalikoimaani Rooman reissua ajatellen ja joutessani kaivelin kesäkenkäni eteisenkaapin kätköistä. Ei tarvitse kenkäkauppaan lähteä, säästöprojekti sujuu siis siltä osin hyvin :)

Mukavilta jalassa tuntuivat kultaiset pilipali-ballerinat, jotka olen ostanut monta vuotta sitten -enkä ole paria kertaa enempää jalassa pitänyt. Kaljupäisen herran veljen lakkiaisissa uudistin kyseiset popot vuonna... olisiko ollut 2009. Toisen kerran olen pitänyt niitä jalassa joskus terassireissulla ja koko viime kesän suunnittelin pistäväni ne jalkaan, mutta se jäi aina suunnitteluasteelle. Nämä kengät ihan huutavat päästä mukaan Roomaan tassuttelemaan gladiaattorien jalanjäljissä. 
Toisena löytönä bongasin Tapaksen avokkaat, jotka on tukevat ja jykevät ja niistä löytyy pienenpieni korko. Nappiosuma. Katsotaan sitten, mitä mieltä olen kenkien mukavuudesta neljän päivän kävelyn jälkeen. 
Tein myös tytölle löytöjä, kun bongasin viimekesäisten ballerinojen lisäksi kirppikseltä löytämäni hopeiset ballerinat, jotka maksoivat huikean euron. Olin jo miltei unohtanut kyseisten kenkien olemassaolon, mutta onhan se neidin pieni jalka jo miltei kasvanut näihin sopivaksi! Mätsätään tosi hyvin yhteen, minä kultaisissa ja tyttö hopeisissa kengissä <3 


Pikkuneidin pienet ballerinat <3

Milanossa hölkkäilin Tapaksen mummo-avokkaissa, jotka olivat mielettömän hyvät kävellä!
Kävelin ne Milanon reissulla miltei puhki, mutta harkintaan laitan, josko ottaisin ne Rooman reissullekin mukaan ja hylkäisin ne sinne. Kengät ovat nätit - vaikkakin kulunueet - ja niissä on pehmeä, joustava pohja, mikä mukavoittaa kävelyä. Bongasin kaapista myös aaaaaiiiiivan ihania (todellaki-todellaki-todellaki) korkkareita, mutta eihän ne jalassa voi lähteä tarpomaan puolimaratonia neljäksi päiväksi.


Tapaksen mummelipopot

Viime keväänä tein Luhta-outletista löytöjä ja ostin parit kengät 15 eurolla, joista toiset tosiaan heitin Barcelonassa pois niiden mentyä rikki. Käytin niitä kesällä mielettömästi ja palvelivat kyllä hintaansa nähden todella hyvin! Ballerinojen tilalle ostin Mustangin city-lenkkarit, jotka ovat yllättävän kovat ja melko epämukavat kävellä. Enemmän kun olen niitä jalassani venytellyt, ne ovat kuitenkin hieman muotoutuneet ja joustaneet, mutta en pidä näitä maailman parhaana ostoksena kylläkään. Hintaa töppösillä taisi olla parisenkymppiä, mutta jos vertaan niitä edeltäneisiin ballerinoihin, jotka irtosivat kympillä, ballerinat voittavat 4-1 niinkuin Suomi aikanaan. 

Mustangin popottimet Barcelonasta.
Vaikka säästöprojektini sujuukin kenkien osalta hyvin, kamerarintamalla onkin sitten toinen ääni kellossa. Koska Roomassa kuvauksen kohteeksi joutuu paljon arkkitehtuuria ja jos jonkinnäköistä taloa ja tönöä, sehän tarkoittaa sitä, että joudun ostamaan laajakulmaputken. Olen kyseistä putkea haaveillut muutenkin objektiivi-kokoelmaani ja nythän se olisi otollinen hetki ostaa reissuakin ajatellen. Monta kertaa olen miettinyt, miksi en keksinyt jotain halvempaa harrastusta... Ehkä siksi, että haluan oikeasti kuvata, se on parasta! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)