maanantai 6. tammikuuta 2014

Uneliaita kakku-unelmia
Vapaat alkoivat uneliain fiiliksin muutaman ylkkätunnin jälkeen. Kotona piristyi väkisin, kun pikkuneiti puki ylleen kaikki korunsa ja huusi "tanssitaan, tanssitaan!" :D Koska tyttären 2-vuotissynttäreihinhän on aikaa enää kaksi kuukautta, aloin eilen töissä  miettiä alustavasti juhlia. Viime vuoden teemana oli prinsessateema ja kutsut olivat kruunun mallisia - samoin kuin kakku. Tänä vuonna ajattelin pysytellä osittain samassa värimaailmassa - eli vaaleanpunaista tietysti - ja siihen sekoitettuna vaaleankeltaista, näin tulevan kevään kunniaksi (maaliskuussahan on jo kevät...)

Luonnos Hello Kittysta. Piirrustustaidot hakusessa...

Koska tyttö on tääääysin hurahtanut Hello Kittyyn, ajattelin pistää näpräystaitoni koville ja väsätä kullanmurun synttärikakun päälle Hello Kitty-kuvion sokerimassasta. Katsotaan mikä se lopputulos sitten on. Katselin netistä ideoita ja bongasin sopivan näköisen Hello Kitty-hahmon (jonka ehkä jopa minä osaan tehdä), nätit pursotukset ja muita koristeita. Jää nähtäväksi kuinka nätti se lopputulos sitten on. 

Olen aiemmin laiskotellut kakkupohjan kanssa ja ostanut reteästi valmiin kakkupohjan, mutta nyt meinasin olla niinkin hurja, että teen täytekakkupohjan itse. Johtuen niinkin yksinkertaisesta syystä, että teenkin suorakulman mallisen kakun ja valmispohjat ovat yleensä pyöreitä. Saimme joulupukilta vihdoin myös sopivan vuoan, jolla saan kakkupohjan (ehkä) onnistumaan.

Voileipäkakku on aina ollut minun bravuurini ja pitäähän niitä taas pari väsätä - ihan silläkin varjolla, että saa itsekin mässätä sitä herkkua. Teen todennäköisimmin kinkkukakun sekä kana-feta-kakun, jonka ohjeen olen netistä bongannut ja hieman muuttelemalla saanut siitä omanmakuisen. 
Tytön syntymäpäivä osuu mukavasti lauantaille, niin saadaan pidettyä synttärikemut ihan oikeana juhlapäivänä. Itselle sattui vielä sopivasti vapaatkin tuohon, niin ehtii hyvin järjestellä ja juhlia pientä päivänsankaria :) Synttärijuhlien jälkeen onkin lomavuoro niin saan mukavan viikon vapaan tuohon maaliskuun alkuun katkaisemaan normiarkea!

Tämä päivä menee kyllä aikalailla tekemättä yhtään mitään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)