sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vaatekaapin uumenissa


Aurinko paistaa kauniisti olkkarin ikkunasta sisään - ja näkee taas kuinka likaiset ikkunat ovat. Tytön leikkinurkka alkaa olla valmis! Joululahjaksi tuli leikkikeittiö, jonka ansiosta leikkinurkka sai viime silauksensa. Katsotaan mihin suuntaan leikkinurkkaa tästä vielä tuunataan. Pientä hienosäätöä vailla se vielä on. Tänään olisi esim. projektina maalata kehykset Muumi-korteille, jotta saisimme ne nurkkauksen seinälle. 

Mitä pidemmälle kevättä kohti mennään, sitä enemmän minuun iskee siivous- ja tavaroidenraivauskärpänen. Nytkin kun tammikuu alkaa taittua kohti loppuaan ja aurinko paistaa joka päivä pidempään ja pidempään, olen innostunut raivailemaan paikkoja uuden kevään tieltä. Ennen joulua tuli ostettua paljon uusia vaatteita ja huomasin laihtuneeni kun työhousut menikin kiinni niin, että jäivät pyörimään jalassa, joten vaatekaapinkin siivoaminen lienee ajankohtaista.Siivoan vaatekaappiani säännöllisin väliajoin, mutta aina kaappia raivatessa sieltä tuntuu kuitenkin karsiutuvan tavaraa. Vaikka siivoan kaappia periaatteella "jos en ole viimeiseen puoleen vuoteen tätä vaatetta pitänyt, se lähtee pois" huomaan silti empiväni ja moni vaate jääkin roikkumaan kaappiin ajatuksella "josko minä tätä vielä joskus pitäsin..." Sitten puolen vuoden kuluttua taas kaappia siivotessani huomaan, etten ole koskenutkaan koko vaatekappaleeseen edellisen kaapinsiivouksen jälkeen. 

Käyttämättömiä löytöjä :)
No, tälläkään kertaa tuskin tulen kaavaa muuttamaan. Barcelonan reissun jälkeen raivailin hieman kaappia kun reissulla tarttui matkaan vaate jos toinenkin. Vaatemakuni on muuttunut paljon viime vuosina ja sen vuoksi vaatteita on lähtenyt surutta kirpputorille. Kirppispöytää en varmaan ota vasta kuin kesällä seuraavan kerran, kun tavaraa ei ole kuitenkaan tarpeeksi myyntiä varten - ainakaan että se olisi kannattavaa. 

Nykyään olen karsinut vaateostojani siten, etten osta mitään ellen ole satavarma että tulen vaatetta käyttämään. Jos siis emmin sovituskopissa yhtään, jätän vaatteen ostamatta. Vuosien varrella on tullut tehtyä niiiiiiiiiiin monta surkeaa ostosta, että toivon viisastuneeni vahingoista :) Nyt säästökuurini aikana en myöskään aio ostaa vaatteita, ellen niitä todella tarvitse. Kesäksi ajattelin investoida farkkumekkoon, jos sellaisen satun jostain löytämään. 

Raskauden jälkeen tuli luonnollinen tauko vaatteiden ostossa, kun mikään ei mahtunut päälle eikä näyttänyt miltään. Kun paino normalisoitui, aloin himoita uusia vaatteitakin, kun ne taas näytti suunnilleen joltain minunkin päällä. Nyt jatkettuani treenaamista parin kuukauden tauon jälkeen on vähät ylimääräiset alkutalven aikana kertyneet kilot häipyneet ja vaatteet näyttävät taas paremmilta. Mutta nyt on hillittävä shoppailuhimo... 

Viime vuoden aikana ostin niin paljon vaatteita, että vaatekaappini sisältö on mennyt melkeinpä uusiksi, joten nyt onkin hyvä pitää välivuosi :) Erityisesti kun kaapissani on sellaisiakin vaatteita, joita en ole vielä kertaakaan pitänyt... Katselin vaatteita vähän sillä silmällä, mitä pakkaan Roomaan mukaan ;) Kaappia siivotessa sain myös tilaisuuden hypistellä vaatekaappini helmiä, joihin ehdottomasti kuuluu ennen joulua ostamani nahkahousut ja ensimmäinen itselleni ikinä kirpputorilta ostamani vaatekappale, jonka löysin viime kesänä ennen kaverini häitä: Vilan musta jakku (20€)!Kenkäpolitiikkaa täytyy miettiä reissua varten, että tulee otettua mukaan kengät, joilla kärsii kävellä ja paaaaaaljon. Barcelonassa minulla oli mukana ballerinat ja ne olivat palvelleet monen monta kilometriä viime kesänä. Barcelonan reissulla ne kuitenkin lopulta päätyivät kadunvarren roskikseen, kun niissä oli reikä ja alkoi kastua jalat shoppaillessa. Roomassa kilometreja tulee varmasti taas roppakaupalla, joten täytyy tonkia kenkävarastoja, josko sieltä löytyisi sopivat tai sitten on lähdettävä kenkäostoksille.

Aamukahvin hörpin nettiä selaillen ja lueskellen Roomasta kaikenlaista. Matkakuume yltyi järkyttäväksi! 

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)