lauantai 1. helmikuuta 2014

Perunalaatikon tuunaus

Vihdoin pitkäaikainen projektini Pimp My Pottulaatikko on valmis! Sain syyskuussa serkkuni perheeltä vanhan ylimääräisen perunalaatikon, josta minun oli tarkoitus alunalkaen kunnostaa tytölle lelulaatikko. Idea kuitenkin tyssäsi nähdessäni laatikon livenä: olin juuri keksinyt idean leikkinurkasta ja alkanut toteuttaa sitä pikkuhiljaa ja laatikko olisi aivan liian iso sijoitettavaksi tuohon nurkkaan. Mutta samassa mielessäni kehkeytyi uusi idea. Kenkäteline!

Nykyinen kenkätelineemme on tilava, mutta hutera ja ennenkaikkea ruma. Kenkäteline on kolho ja tympeän näköinen. Olen haaveillut valkeasta penkistä eteiseen, mutta uusi kenkätelinekin toisi ehkä uuden ilmeen ankeaan eteiseen.Aloitin laatikon tuunaamisen hiomalla laatikkoa ulkosalla. Laatikko oli aikalailla luonnontilassa ja täynnä hämähäkinseittejä vietettyään ties kuinka monta edellistä vuottaan ulkovarastossa. Parilla hiontakerralla sain kuitenkin laatikon pinnan tasaiseksi ja siistiksi ja siirsin laatikon sisään. Laatikko otti hieman itseensä kun puu kuivui sisällä ja se lohkesi parista kohtaa.

Projekti jäi tauolle kun aloitin työt lokakuussa ja vasta marraskuun lopulla sain aloitettua laatikon maalausta (lue: laiskuus iski). Kun kerran aloitin maalauksen sainkin laatikon maalattua varsin nopeasti - mutta sitten loppui maali. Joulukiireet painoivat päälle ja taas laatikkoprojekti joutui jäihin (lue: laiskuus iski jälleen).

Nyt sairaslomallani tylsyyksissäni sain lopulta haettua lisää huonekalumaalia ja maalasin laatikon toiseen kertaan. Ostin Biltemasta pari hyllylevyä, joista tein välihyllyn laatikkoon. Kaveri tarjosi auttavaa kättään - tai tässä tapauksessa oikeastaan sirkkeliään - ja sahasi laudat minulle valmiiksi.Meillä ei saa kuvata ilman malleja... Nyyti toimi myös maalauksen työnjohtajana.
Pikkuapuri pyyhkimässä pölyjä kenkätelineestä.
Toinen lauta jäi hieman lyhyeksi kun olin mitannut vähän väärin,,. Nooo ei onneksi jäänyt rumasti. Laatikko ei muutenkaan ole mitenkään symmetrinen, joten pieni epäsuhta ei haittaa. Minun mielestä laatikosta tuli oikein hieno kenkäteline :) Vai mitä olet mieltä?

Kissat omivat kenkätelineen jo heti kättelyssä...


Kiitokset serkkuni perheelle laatikosta ja sahurille! :)

2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)