torstai 20. maaliskuuta 2014

Kädet maalissa


Eilen illalla väsäämäni pehmonalle :) 
Eilen ompelin pehmonallea illalla niin, että sormet olivat neulanpistoista verillä. Tänään olikin sitten puukäsitöiden vuoro ja aloitimme naulakon tekemisen keittiöön. Tilasin HM:ltä metallikoukut, jotka hain tänään postista. Ostin laudan Biltemasta ja sehän oli tietenkin aivan liian pitkä. Noh, sahahan se sitten piti kotiin ostaa, kun sellaista ei meidän talosta löydy, enkä jaksanut odotella, että menisimme kaljupäisen herran vanhempien luo sahaamaan lautaa (olisi jäänyt viikonloppuun). Ruuveja ja kiinnityslenkit ostoskoriin ja eikun nikkaroimaan.


Aloitin nikkaroinnin mittaamalla laudan sopivan mittaiseksi ja nakitin kaljupäisen herran sahaamaan sen sitten sopivaksi. Hioin sahatun pään siistiksi ja maalasin laudan pariin otteeseen valkoisella. Kun maali oli kuivunut, liimasin sisustustarrat paikoilleen ja ruuvasin koukut kiinni. Hieno tuli, vaikka itse sanonkin. 
Avain, kaulauslauta, neidin essu ja kummitädin kummilusikka löysivät paikkansa naulakosta. 

Sisustelin uuden senkin tavarat järjestykseen, nyt olen taas tyytyväinen järjestykseen, ainakin jonkin aikaa.  Arabian Teema ja Seita-kahvikannut pääsivät vitriiniin, toivottavasti pikkuneiti ei ota leikkeihinsä niitä sieltä. Ostin Biltemasta halvalla pupu-pääsiäiskoristeen ja sen myötä laittelin kotiin vähän jo pääsiästäkin. Esimerkiksi noita-akka, joka on jo.. no sanotaan että aika vanha. Kuitenkin, tuo noita-akka pääsi lentelemään luudallaan eteisenlamppuun. Samainen akka on lennellyt jo ala-asteella minun huoneessani joka pääsiäinen ja sama perinne jatkuu. Laitan akasta huomenna kuvaa päivänvalossa. 


Pupu sai porkkanan kaverikseen.
Kävimme neidin kanssa ulkona leikkimässä ja normaalista poiketen nappasimmekin Nyytin mukaamme hetkeksi. Kissamme ovat sisäkissoja ja ulkoilevat silloin tällöin valjaissa. Nyyti tosin ei ole koskaan liiemmin tykännyt ulkoilusta vaan satojen kynnenjälkien koristamana saan sen joskus vietyä väkisin ulos... Ulkona Nyyti hiipii vain talon seinänvieruksia pitkin niin matalana, että äkkiseltään voisi luulla minkin hiippailevan nurmikolla. Nyyti ei ollut aiemmin käynyt ulkona talvella ja ilmeisesti talviulkoilu on sille enemmän mieleen kun se jopa uskalsi hieman liikkuakin, muutakin kuin matalana pötkelönä... 


2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)