perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kissalla kevättä rinnassa


Viime yönä tuli taas naapurin mummolle lisää aihetta kirjoitella nimettömiä huomautuksia rappukäytävään... Tulin viime lauantaina aamulla töistä ja sain kotirapussa hyvät naurut kun joku nimetön henkilö oli kirjoittanut "huolissaan" kirjeen rappukäytävän ilmoitustaululle ja pohtinut, mikä naapurin pojan kissaa vaivaa kun ulvoo yksinään. Olen kuullut itsekin monesti kissan huutelevan, mutta eipä ole minua häirinnyt. Omat kissat kuulostelevat onnessaan huomatessaan, että rapussa on muitakin kissoja. Kissat nyt mouruavat aina välillä, ainakin näin keväisin, vaikka meilläkin molemmat karvakasat on leikattu. Naapurin poika oli kirjoittanut haisevan vastauksen lappuun ja sainkin hyvät naurut, heheee. 


No, meillähän sitten viime yönä molistiin myös. Nyyti oli toissailtana löytänyt minun vanhan rakennuskuution, jonka annoin neidille. Palat olivat mukavan pehmeitä ja nehän kelpasivat kissalle, joka varasti paloja sängyn alle ja söikin jo aiemmin yhden. Toissailtana Nyyti oli sitten ilmeisesti löytänyt kuutionpalasia taas ja toissayönä jo oksenteli ikkunalaudoille, lattioille jne. Koko eilispäivän Nyyti oli vaisu, varmaan vähän mahaa poltteli kun oli taas pitänyt syödä sopimattomia. Illalla katin olo sitten ilmeisesti parani ja kevät alkoi ilmeisesti tehdä tuloaan myös Nyytin mielessä kun molina alkoi. Huoooh. Ja molina jatkui koko yön. 


Kävin komentamassa Nyytiä monta kertaa ja molina taukosi aina joksikin aikaa. Aamulla Nyyti torkkui sohvalla kun me heräsimme, kyllähän se nyt väsytti varmasti kun oli koko yön molissut! 

Touhon ottaessamme oli selvää, että kolli leikataan. Touho leikkuutettiin jo puoli vuotiaana heti kun se oli mahdollista ja Touho ei ole koskaan molissut kollien tyypillisiä kevätserenadeja. Sitten meille tuli Nyyti. Ajattelimme, että eihän narttukissaa tarvitse leikata. Muutaman yön molinoita kuunneltuamme, ajattelimme uudelleen. Hyvin äkkiä tuli selväksi, että kyllä narttukissakin on leikattava. Kollikissan molinat eivät ole mitään verrattuna siihen, kun narttukissa avaa aariansa.  Monena yönä kuuntelimme makkarinoven takana ulvovaa kissaa, eikä ollut mitään pientä ja naisellista piipitystä - vaan kunnon molinaa! Soidinmenoilla olevat saksanhirvetkin tuntuivat jäävän kakkoseksi mölinällään. Leikkuuttaminen auttoi hieman, mutta edelleen välillä Nyyti saa mölinäkohtauksia. Ja viime yö oli yksi näistä kohtaushetkistä. 

Kävimme tytön päiväunien jälkeen Plantagenissa hankkimassa ainokaiselle kukallemme uuden ruukun kun entinen oli miltei homeessa. Samalla reissulla kävimme Etolassa, josta äiti osti aiemmin viikolla hienon lintuhäkin. Samanlainen lintuhäkki päätyi sitten meillekin valkeana. Tyttö sai valita itselleen jonkin lelun, jonka hän ostaa omalla rahallaan. No, kassakonehan sieltä sitten mukaan lähti. Kotona meillä onkin ollut kovat kauppaleikit käynnissä. 

Maanantaina lähdemme käymään Etelä-Savossa kummitädin luona ja pääsemme kiertelemään Savonlinnan kirppiksiä :) Toivotaan, että teemme löytöjä! Noita-akka eteisessä lentelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)