tiistai 4. maaliskuuta 2014

Vapaan huipentuma - minä näen!

Tämän vapaapäivän parasta antiahan oli illalla tehty laserleikkaus. Ennen leikkausta silmät vielä tutkittiin ja lääkäri tarkisti näön. Minulla ei ole miinusta (kuulemma) kovin paljoa, toisessa -2.5 ja toisessa -2.75 ja lääkäri vähän ylikorjasi vielä näköä. Sitten vaan leikkaussaliin! Itse on tullut leikkaussaleissa vierailtua hyvinkin usein ja kerran jopa potilaana sektion takia, mutta nyt ei ollut yhtään sellainen leikkurifiilis, ei ollut sellaista steriiliä ja piuhaviidakko oli huomattavasti vähäisempi (tarkennuksena siis että puhdasta ja hygieenista oli tottakai!) Leikkaussaliin töpsyttelin talvisaappaissa. Hoitaja putsasi silmät ja luomet desinfiointiaineella ja sitten leipurinmyssy päähän ja pötkölleen punkkaan. Toinen silmä peiteltiin ja sänky aseteltiin sopivalle kohdalle härvelin kanssa oikelle tasolle, jotta näin yläpuolellani vihreän valon. Tuota valoa minun oli määrä tuijotella leikkauksen ajan. 

Ensin minulta operoitiin oikea silmä. Ripset teipattiin pois edestä ja silmä pidettiin auki luomenlevittimellä. Tuijottelin vihreää valoa ja pian lääkäri kertoi, että valo häviää ja hän tekee silmään läpän, jonka alta sitten toisella laserilla operoidaan. Läpän teon ajaksi näkö pimeni täysin. Tunne oli jännä ja silmässä näkyi vain mustaa, jossa oli pienen pieniä kirkkaana loistavia "roskia". Läpän teon aikana silmässä - tai oikeastaan koko silmäkuopassa - tuntui inhottava painon tunne, aivan kuin joku olisi painanut nyrkillä silmäkuoppaa. Läpän teko kesti 30 sekuntia. Läpän teon jälkeen vihreä valo näkyi sumeana ja kun silmää laseroitiin, vihreä valo sumeni lisää. Lääkäri puuhasteli vielä jotain epämääräistä, aivan kuin hän olisi sutinut kynsilakkasiveltimellä jotain silmääni. 

Seuraavana vuorossa oli vasen silmä ja sama kuvio toistui siinä. Yhteensä leikkaukseen tuhraantui aikaa noin viitisen minuuttia. Mutta fiilis oli mitä huikein kun katsoin kattoon ja näin kattolaattojen rajat! Hoitaja saatteli minut lepohuoneeseen, jossa eräs nainen lepuutteli silmiään leikkauksen jäljiltä. Hoitaja tarjoili juotavaa ja peitteli lepotuoliin. Juttelimme naisen kanssa mukavia. Hoitaja kävi välillä tiputtelemassa tippoja silmiin. Seuraavana oli äitini vuoro. Äippä tosin selvisi ikänäkönsä turvin vain yhden silmän leikkauksella - ja puolet halvemmalla. Lepäilin lepohuoneessa puolisen tuntia. Sitten lääkäri vielä tarkisti näön ja silmien kunnon.

Nyt kirvelee ja kaivelee kun silmät ovat mielettömän kuivat, mutta kyllä tämä kannatti! Antibioottitippoja täytyy tiputella viikko ja kostutustippoja puolisen vuotta. Ehkä tämä hankaaminen ja sumuisuus helpottaa jo aamuun mennessä. Leikkaus on kallis, mutta oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista sijoituksista! Henkilökunta oli aivan ihanaa ja palvelu muutenkin loistavaa! Jos joku harkitsee leikkausta, voin todellakin suositella EyeKareliaa! Lisää infoa löytyy EyeKarelian nettisivuilta: http://www.eyekarelia.fi


Ballerina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)