maanantai 17. maaliskuuta 2014

Yllätysreissu Ikeaan

Lähdimme kaljupäisen herran kanssa aamulla ajelemaan Helsinkiin, tarkoituksenamme oli hakea A3 Audi. Ajelimme leppoisasti auringonpaisteessa jutellen niitä näitä. Olimme Porvoon moottoritiellä, Helsinkiin oli matkaa vielä 60 kilsaa kun autonmyyjä soitti. Hän oli havainnut töihin lähtiessään autotallin lattialla öljyläntin, joka oli ilmeisesti vaihteistoöljyä. Tadaa - autolla ei uskaltanut lähteä ajamaan, ainakaan parinsadan kilsan päähän. Myyjä lupasi laittaa auton kuntoon huomenna ollessaan vapaalla ja menisimme hakemaan autoa myöhemmin viikolla uudestaan. 

Kun olimme jo näin lähellä Kehä kolmosta, olin juuri aikeissa ehdottaa kaljupäiselle herralle oikein viehkeästi ja varovasti josko menisimmekin käväisemään Ikeassa, saisimme syödäkin samalla. Tie miehen sydämeenhän käy vatsan kautta ja Ikean lihapullilla on hyvä houkutella kauppaan, toimii ainakin meillä. Hämmästyksekseni kaljupäinen herra ehti kuitenkin ensin ehdottaa Ikeaan menoa. Noh, mehän menimme!

Säästöprojekti kärsi. Olin rakastunut jo ajat sitten erääseen Ikean senkkiin, joka sopisi täydellisesti telkkaripöydäksemme. Katselin ja tutkailin sitä jo edellisellä Ikean reissulla, mutten kuitenkaan ostanut sitä. Näytin senkin kaljupäiselle herralle huonekalunäyttelyssä ja hän lisäsi vettä myllyyn ja yllytti minua ostamaan senkin kun sitä kerran niin halusin. Kantajakin oli tällä kertaa mukana ja herra tutkaili paketin mittoja, että paketti mahtuu vielä autoonkin. Eikun nykäisemään myyjää hihasta ja myyjäsetä tulosti lapun, jonka kanssa lampsimme kassalle. 


Mukaan tarttui neidille tuliaisena mäyräkoirapehmo, joka ristittiin kotona Nakiksi sekä hiekkalelusetti. Mummille toimme tuliaisena tuikkuja ja pari kukkaämpäriä kesäksi ja sainpa vielä pari pöytälamppuakin, joista toisen sijoitin tytön nurkkaukseen hänen pöydälleen. Herra lähti iltavuoroon töihin reissun jälkeen ja aloin itse kasata senkkiä. Lääh puuh. Ekat ärräpäät lentelivät ihme kyllä vasta ovensaranoita ruuvatessa. Lopputulos oli täydellinen :) Vanha pöytä pitäisi laittaa myyntiin, mutta olen niin kuitti päivän puuhasteluista, että taidan tehdä myynti-ilmoituksen suosiolla huomenna. Kaikin puolin mukava päivä, kiva reissu oli kaljupäisen herran kanssa ja koti sai jälleen uutta ilmettä. Ikeaan on päästävä kevään aikana uudestaan, nyt kierros tuli heitettyä aika vauhdilla, että herra ehti töihinkin. Pääsiäisjuttuja Ikeassa ei hirveästi ollut, mutta muuten paljon kaikkea uutta mukavaa oli kyllä tullut valikoimaan :) Täytyy keskiviikkona töistä päästyä sisustella olkkaria kun jäi nyt vähän puolitiehen. Nyt unille ja aamulla taas sorvin ääreen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)