maanantai 14. huhtikuuta 2014

Eteisen penkki

Eilen kävimme virpomassa ja siinä menikin miltei koko päivä, vaikkemme käyneetkään kuin kolmessa paikassa. Tytsy tuli kipeäksi, joten ilta meni sohvalla katsellen Muumeja ja syöden jätskiä. Ei yhtään pöllömpi sunnuntai siis. 


Saimme kuitenkin myös jotain aikaiseksi, kun nikkaroimme eteisen penkin valmiiksi. Idea penkin tekoon poiki kaljupäisen herran lukuisista maininnoista ,kuinka eteisessä olisi hyvä olla jokin istuin tytön pukemista varten. Huikeita idiksiä pyörii päässäni paljon ja penkki olikin yksi niistä huikeimmista. Ajatuksenani oli hankkia Ikeasta kaksi pientä Expedit-hyllyä (eli vain se yksi hyllylokero) ja laittaa kaksi tällaista neliötä vierekkäin. No ajatukseksihan tämä jäi kun kyseisiä kuutioita ei enää ollut myytävänä. Niinpä teimme uhrauksen. Sahasimme yhden neljästä expedit-lokerikostamme puoliksi. Kaljupäinen herra sirkkelöi päätylevyt ja tadaa - penkki oli kasausta vaille valmis. Helppoa. 

Istuintyynyn sain tytön vanhasta pinnasängyn patjasta. Leikkasin patjasta sopivan kokoisen palan ja tänään verhoilin sen harmaalla tähtikankaalla. Eteinen avartui ja tilantuntua tuli kummasti ahtaaseen käytävään. Vielä kissanpotta ja kynnysmatto vaihtoon niin eteinen on valmis! Ja kiipeilypuu täytyy tietysti tuunata. Naulakkokin tekisi mieli maalata - ja varmasti tähän luvan saisinkin vuokranantajalta, mutta ehkä annan sen nyt olla. 

Tuunaamani peili ja lauantaina ostamani ale-luistimet :)
Askartelin tänään äidille samantyyppisen sydänkranssin, minkä tein itsellenikin. Äidin kranssin väritys oli tietenkin vihreä. Vaivanpalkkana sain Kontista Arabian Soma-kermakon ja sokerikon. Ihanat! En ollut koskaan aiemmin käynyt SPR:n Kontissa ja täytyy sanoa, että käynti oli miellyttävä yllätys. Myytävänä oli hyviä tavaroita, itse katselin lähinnä astioita ja huonekaluja. Kävimme äidin kanssa myös Lauritsalan kirpputorilla, jossa astia-anti oli erittäin köyhää. Positiivinen yllätys oli laadukkaat ja uudet - ja ennenkaikkea edulliset vaatteet, joita kyseinen kirppis myi, mikäli vaatteita kirppikseltä halajaa. 


Äidille tekemäni kranssi.
Soma, Arabia <3
Koska tyttö oli kipeänä, käväisin iltapäivällä vielä vakiokirppikset itsekseni. Tarjonta oli tällä kertaa huono eikä kummallakaan kirppiksellä ollut mitään mielenkiintoista. Oli todella tylsää katsella taas kirppiksen hintoja, jotka tuntuvat nousevan päivä päivältä. Eräskin lyhty maksoi 20€, aivan järjetöntä! Oli lyhty kuinka käyttämätön tai hieno tahansa, kirpputorin ideana ei ole mielestäni rahastaa puoltakaan uuden tuotteen hinnasta. No, eihän se ole hullu joka pyytää vai miten se meni. 

Löysin toiselta kirppikseltä Arabian vanhan Mansikka-kulhon (25€). Kulho pääsi meidän astiakaappimme valikoimaan, kun olin hinkannut siinä vellovan järkyttävän hajun juuriharjalla. Haminan kirppikseltä löytämäni emalihinkki (josta poistettu kamala muovikahva...)
narsissiruukkuna :)
Tehtailin uusista tähtikuvioisista lautasliinoista pari yksityiskohtaa
lisää pullolaatikkoon :)
Jyskistä löytyi tämmöinen ämpäri tänään :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)