sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pullopostia ja muita sisustusjuttuja


Eilinen oli todellinen kissanpäivä kun pääsin kirppistelemään antaumuksella ja sain sisustella kotia. Kun pikkuhuligaani ei ollut kotona, ajattelin tehdä valmiiksi projekteja, jotka on helpompi toteuttaa ilman pientä assistenttia. Ja haluan meillä tällä hetkellä vallitsevasta kaaoksesta pikkuhiljaa eroon. Siispä maalasin peilin valmiiksi. Ostin peilin joskus Kodinykkösestä jemmaan ja se on ollut varastossa jonkin aikaa (peilin ovh. 59,90€, itse maksoin siitä 15€). Hioin peilin maanantaina parvekkeella ja sen karmit saivat valkean maalikerroksen pintaansa. Koska peili oli niin tumma, täydellinen valkea lopputulos vaati kolme maalikerrosta. 

Nyt peili on vihdoin valmis ja paikoillaan eteisessä. Eteisen sisustaminen on vielä siltä osin kesken, että toinen Expedit-hyllyistä väistyy penkin tieltä ja kissanpotta pitää vaihtaa johonkin neutraalimman väriseen. Myös raapimapuu täytyy tuunata ja korjata. Sitten eteinen olisi - ainakin tällä erää - valmis. Naulakko on kamala ja mieleni tekisi maalata sekin.
Uudet kirppislöydöt löysivät lopulta hyvin paikkansa eilen. En tosin ollut täysin tyytyväinen olohuoneen tavaroiden sijoitteluun, joten nehän lähtivät uudelleen mylläykseen uusien tavaroiden myötä. Riihimäen (kirjoitin eilen virheellisesti, että kolmen litran iso keittiötölkki olisi ollut Karhulan - tällä kertaa se todellakin oli Riihimäen ilvestölkki!) isot purkit pääsivät vierekkäin senkkiin ja pienet ilvestölkit jäivät somistamaan työpöytää. Uudet Hopeakello-sokerikko- ja kermakko pääsivät niinikään senkkiin lasiovien taa turvaan karvahänniltä. Olin laittanut Arabian astiat aiemmin päivällä senkkiin summamutikassa ja kaljupäinen herra jo tuumi, että tavarat ovat huonosti. No tästäkin kommentista sain kimmokkeen asetella esineet paremmin. Nyt kokonaisuus on hillitympi ja selkeämpi. Järjestys mennee sekaisin kun löytyykin jokin uusi tulokas kokoelmaan.
Tein kotona myös vähän pääsiäistä. En ole mikään kausikoristeiden suurin ystävä, mutta pääsiäistä ja joulua tykkään laitella kotiin, joulua eritoten. Meillä pääsiäistä, sen koommin kuin jouluakaan, ei juhlita niiden todellisessa merkityksessä, vaan joulu on yhdessäolon juhlaa ja pääsiäinen kevään juhlaa. Ajattelimme käydä tänä palmusunnuntaina ensimmäistä kertaa virpomassa tytön kanssa. Itse muistan lapsuudesta kun pukeuduimme kaverin kanssa noidiksi ja kävelimme noitahyntteet päällä mummon luo, joka asui vähän matkan päässä. Kävimme virpomassa myös meillä kotona ja kaverilla. Virpomisvitsoja väsättiin koulussa koko viikko ja muutama niistä hengaili meilläkin kirjahyllyn ylänurkassa muistona. 
Rairuohot itämässä.

Sohvapöytä on pitkään ollut rempallaan enkä ole ollut tyytyväinen asetelmaan, joka on ollut vain kynttilä ja alunen. Eilen kuitenkin inspiroin pöydälle uuden asetelman, jonka yksityiskohtana on pullopostia. Tarjottimelle päätyivät Kupittaan saven teekannu, Kastehelmi-tuikkukippo, pääsiäismunat ja harmaat helmet sekä eilen kirpputorilta ostamani viinikarahvi.


Äidin tuomia tuliaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)