perjantai 6. kesäkuuta 2014

Porvoo
Eilinen, aurinkoinen ja helteinen vapaapäivä hujahti Porvoon vanhan kaupungin puutalojen loistokkaassa miljöössä. Paikka oli juurikin niin upea kuin olin sen ajatellutkin olevan. Vanhat puutalot olivat kauniita ja niitä ympäröivillä mukulakivikujilla oli leppoisa tunnelma. Pieniä putiikkeja oli paljon ja ravintoloiden ja kahviloiden terassit oli katettu ulos. Pienen hetken voi kuvitella olevansa ulkomailla, ainakin miljööstä päätellen. 


Tuulan aitta, Jokikatu 14.
Kolusimme lähinnä sisustus- ja antiikkiputiikkeja, joita alueella olikin ihan kiitettävästi. Antiikkikauppojen anti ei tällä kertaa tarjonnut itselle mitään must have-hankintaa, mutta niissä on silti aina mahtavaa kierrellä katselemassa ja ihastelemassa. Jutun jujun tuo joka kerta pienoinen jännityksen poikanen siitä, löytyisikö tällä kertaa itselle jotain upeaa. Bongasin jokusen kahvimyllyn, jotka olivat tietysti hyväkuntoisia kun antiikkikaupoissa olivat myynnissä, mutten raaskinut ostaa. Halvimmillaan kahvimyllyn olisi saanut 35 eurolla. Jatkan vielä etsiskelyä :)


Olin jo etukäteen netistä selaillut Porvoon vanhan kaupungin kauppa-antia ja bongannut Vanille House-nimisen sisustusliikkeen, jossa myydään mm. ihanaakin ihanampaa GreenGatea. Vanille House löytyy myös Loviisasta, jossa käväisin myös kotimatkalla, mutta siellä olikin loppuunmyynti ja jos siellä haluaa vierailla, kannattaa se tehdä pikapikaa! Itse sain Loviisan liikkeestä GreenGaten punaiset tähti-lattemukit -30% alennuksella (kaikki tuotteet olivat vähintään -30% normihinnoista ja jotkut jopa -60%). Porvoon Vanille Housesta mukaan tarttui kaksi GreenGaten vaaleanpunaista lattekuppia. Vanille Housen nettisivut www.vanillehouse.fi


Kävimme syömässä ja hypistelemässä kaikkea ihanaa. Matkaan tarttui myös Ib Laursenin kermakko sekä peltinen sydänkoriste. Tarkemmin kaupoista tietoa löydät osoitteesta http://www.visitporvoo.fi/fi/shoppaile/shoppaileIhanaakin ihanampi kauppa oli pikkuprinsessojen- ja prinssien unelmapaikka, lelukauppa Riimikko, josta meille matkaan tarttui nukkekodin kalusteita ja muita tarvikkeita. Nukkekodintavaroiden hinnat olivat edulliset ja valikoima laaja. Ei voinut kuin marista, miksei silloin ollut noin hienoja juttuja kun itse olin pieni!! :D 
Antiikkiliikeen antia Jokikadulla.
Ihana ovi.

Kotimatkalla koukkasimme Loviisan kautta, kuten jo aiemmin mainitsin. Aleksanterinkadun varteen jäi kirpputori, jossa myytiin laidasta laitaan tavaraa. Mikäli liikkuu Loviisassa, kannattaa käydä katsomassa löytyisikö kyseiseltä kirppikseltä jotain, lähinnä ehkä tuunattavaksi. Itselle ei tällä erää tarttunut mitään matkaan, mutta myynnissä oli esimerkiksi kivannäköiset valkeat vanhat pinnatuolit. 


Kotona uudet tavarat päätyivät paikoilleen yllättävän nopeasti ja melko vähällä vaivalla. No - kuten aina - alkoi tietenkin pienimuotoinen tavaroiden uudelleenorganisointi, joka paisui ja paisui, muttei tällä erää kuitenkaan ihan maksimaalisiin mittasuhteisiin. Greengaten vaaleanpunaiset ihanaiset lattekupit pääsivät kunniapaikalle ib Laursenin kermakon kanssa keittiönpöydälle. Asetelmaan mukaan pääsi myös viime viikolla kirppikseltä löytämäni vanha lasipullo. Punaiset tähtikupit ajattelin reteesti ottaa käyttöön. Jouluisen olemuksensa myötä ne varmasti pääsevät komeilemaan esille joulun aikoihin... ;)
GreenGaten lattekupit sekä ib Laursenin kermakko.

Tytölle nukkekodin tarvikkeet olivat hyvin mieluisia ja niillä pitikin leikkiä koko ilta. Tyttö sanoi monta kertaa, että vain nukkekoti puuttuu. Niin, sellainen ihan pieni huomio vain... 
Täytyy hakea nukkekoti heti kun ehtii, jotta päästään remppahommiin! 

Tällä erää meille tarttui matkaan keinutuoli, lipasto, naulakko, tarjotin, seinähylly sekä kelkka. Suurin osa kalusteista oli mittasuhteeltaan liian suuria Lundbyn nukkekotiin, joten karsintaa huonekalujen valinnassa tuli senkin puoleen. Epäilen, että nämäkin valikoituneet ja kotiin asti kulkeutuneet kalusteet ovat osittain liian suuria...


Muistin vihdoin ottaa syntymäpäivälahjastani Oksakannusta kuvan. Samalla kuvasin muitakin Arabian aarteitamme, kannuja lähinnä. Kaikkein hienoin ja vanhin kannu puuttuu kuvista, sillä Lehto-kannu on piilossa keittiönkaapissa, ettei se vain hajoa.

Porvoossa bongasimme erään antiikkiliikkeen ikkunasta jättikokoisen Oksakannun, jonka oli pakko olla feikki... Kannun muoto oli väärä ja kuviokin näytti omituiselta - ja ainakaan minun Arabia-tietämykseni mukaan - niin isoa maitokannua ei edes ole Arabian tuotannossa ollut. Mene ja tiedä. Kauppa ei ollut auki, joten en päässyt tutkimaan kannua. 


Äitienpäivä- ja syntymäpäivälahjat.
Sinikukallinen kannu on ilmeisesti Esteri Tomulan tai Raija Uosikkisen
käsialaa. Ja Oksakannu, lapsuudenmuisto! :)


Ensitöiksemme suuntaamme kirppikselle siivoamaan pöytää ja viemään loput tavarat, jotka löytyivät eilen keittiönmylläyksen yhteydessä keittiönkaapeista. Kaupan kautta ja hakemaan huonekalumaalia! Niistä on tämä aamupäivä tehty :) 

Keittiönikkunaa mylläyksen tuloksena. DIY-laatikko pulloineen pääsi ikkunalle, kun uudet tulokkaat valtasivat keittiönpöydän.

Tuliniekkaan oli tullut uusia kynttiänjalkoja ja tässäpä niistä yksi :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)