torstai 19. kesäkuuta 2014

TallinnaTallinnan reissu siis voitokkaasti heitetty ja kivaa oli! :) Lähdimme Tallinnaan tiistaina. Jotain hyötyäkin ollut töistä (palkan lisäksi) kun Helsingin läpi suunnistaminen ei tuottanut vaikeuksia vaan reitti olikin tuttu (Töölön kautta, sattuneesta syystä...) Itselle reissu oli ensimmäinen laivareissu koskaan ja täytyihän tämmöinen aukko sivistyksessä täyttää, että käy Tallinnassa. Laiva lähti 13.30. Naukkasimme yhdet juomingit huiviin ja suuntasimme hajuvesikauppaan. Ostin Lancomen Hypnose-tuoksun ja isin Club one-kortilla sain siitä hiukan aleakin. Jesjes! 

Laivamatkan jälkeen luonnollisesti päädyimme Tallinnan satamaan. Minun loistoliittymäni (dna) ei tietenkään toiminut kun olimmehan jo Suomen rajojen ulkopuolella, joten navigointi ei onnistunut sillä. Herrankaan puhelimen netti ei pelittänyt, joten jouduimme turvautumaan tulostamaani googlemapsin kartantapaiseen piirrokseen, joka osottautui jo heti kättelyssä susiksi. Ideana hyvä, mutta hankalaa kun Virossa ei merkata katujennimiä ihan samoin kuin Suomessa. Joopa. No lähdimme tietenkin suunnistamaan kohti hotellia - väärään suuntaan. Onneksi emme kovin pitkälle ehtineet, kun tajusimme mokan ja käännyimme takaisin. Lopulta - kuin onnenkaupalla - löysimmekin oikealle tielle. Minun suunnistusvaistojeni avulla pääsimme lopulta perille hotellin parkkialueelle. 


Hotellimme oli Meriton Grand Conference & Spa Hotel joka sijaitsi vanhan kaupungin laidalla. Hotelli oli iso, mutta viihtyisä. Hotellia varatessa kriteerinä oli suojaisa, mieluiten vartioitu parkkialue autolle, ettei kukaan veisi/kolhisi kultamussukkaani. Hotellin parkkialue oli tosin maksullinen, mutta pieni hinta tuo 14€ verrattuna siihen, että koko mussukka olisi lähtenyt livohkaan. Jos olisimme olleet Tallinnassa kauemmin, olisimme ehdottomasti käyneet myös kylpylän puolella ja olisinpa ehkä uskaltautunut kokeilemaan erilaisia hoitoja, kuten kala-jalkahoitoa (mikä lie viralliselta nimeltään...) Hotellihuone oli siisti ja kiva (paitsi ne ainaiset minun kammoksumani kokolattiamatot!!) ja näkymä oli huikea. Huoneemme oli viidennessä kerroksessa ja ikkunasta avautui maisemaa vanhan kaupungin suuntaan, mm. Tuomiokirkko. 


En ollut hirveästi lueskellut Tallinnasta mitään etukäteen, joten lähdimme vain seikkailemaan vanhaan kaupunkiin, Vanalinnaan. Vanha kaupunki on pieni alue, joten jalkaisin siellä on helppo kuljeskella. Keskiaikaiset kadut ja kujat ovat jo nähtävyys sinänsä ja ainakin itseä miellytti rakennusten pienet keskiaikaiset yksityiskohdat, kuten pienen pienet, matalat ovet sekä nostohissit. Ovet on mitoitettu keskiaikaisten ihmisten kokoon ja jopa tällaiselle hukkapätkälle ne tuntuivat pieniltä :D 

Vanhakaupunki koostuu kahdesta osasta: ylä- ja alakaupungista. Itse aloitimme vierailumme yläkaupungilta eli Toompean mäeltä, jonka läheisyydessä hotellimme oli. Toompean mäki kohoaa lähes 50 metrin korkeuteen ja siellä on ennenmuinoin asunut parempaa väkeä, kuten aateliset ja piispa. Toompean mäellä sijaitsee myös Tuomiokirkko, joka toimii kaupungin siluettina jo satamasta katsottuna. Tämän päivän vallanpitäjät majailevat myös Toompean mäellä, sillä Viron parlamentti kokoontuu siellä yhä. 


Raatihuoneentori


Mäeltä laskeuduimme alas alakaupungille. Näkemisen arvoinen paikka oli Raatihuoneentori, jonka reunalla komeili komea pytinki, Raatihuone. Tori oli täynnä erilaisia ravintoloita ja tietysti kun kyse on turistikohteesta, ravintoloita oli jos jonkinnäköistä- ja tasoista ja sisäänheittäjät tyrkyttivät ravintolansa palveluita parin metrin välein. Ruokalistat olivat jo sennäköisiä muutamissa halpisrafloissa, että ne voi sivuuttaa heti kättelyssä. Löysimme kuitenkin mieluisan ravintolan Raatihuoneentorin laidasta, ravintola Dom. Ravintola oli hieno ja ruoka mielettömän hyvää. Keittiössä oli kuulemma jotain ongelmaa, joten ruuan tulo hiukan kesti, mutta tästä hyvityksenä saimme ilmaiseksi mielettömän hyvät vuohenjuustosalaatit! Nam. Ruoka oli muutenkin hyvää ja palvelu erinomaista. Voin suositella. 


Mikään kovin lämmin keli ei ollut, joten emme mielettömän kauaa kierrelleet. Kellokin oli jo sen verran, että suurin osa putiikeista oli kiinni, joten keskityimme lähinnä hengailuun ja maisemien katseluun. Vapaudenaukio, Johanneksenkirkko.Aamulla mielettömän hyvän aamupalan jälkeen luovutimme huoneemme ja lähdimme kohti satamaa. Kävimme SuperAlkosta juomisia ja tallustimme läheiseen kauppakeskukseen Rotermanniin. Rotermanni oli hajallaan oleva "ostoskeskus", josta itse käyttäisin lähinnä nimitystä kauppakeskittymä, joka ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, jollet tiedä siellä kauppoja olevan. Ajoimme hotellilta takaisin satamaan kyseisen puljun ohi ja itse bongasin koko komeuden lähinnä Bershkan liikkeen perusteella. Sinne oli päästävä ja Bershkan liikkeen vierestähän löytyi muutakin jännää! Samassa talossa komeili Pull & Bear sekä Stradivarius! Juuri Roomasta metsästämäni liikkeet, jotka siellä jäivät bongaamatta. Oijoijoi. Kuormajuhtakin oli tällä erää mukana, joten matkaan tarttui Bershkasta toppi ja caprit ja Pull & Bearista housut ja ballerinat. Stradivariuksesta ei tällä erää tarttunut matkaan mitään. 


Löysimme Rotermannista myös sisustuskaupan, jossa myytiin kaikkea pientä ja kaunista tilpehööriä. Itselle tarttui matkaan äidin tuliaisen lisäksi keittiöpurkki, joka Suomessa maksaa halvimmillaan 26-28€. Itsehän maksoin kyseisestä keksipurkista 9,90€. Ei huono!
Tytölle löytyi tuliaisiksi pehmo-Rumpali Norde Centrumin marketista, Rimista. Check in:n jälkeen pakkasimme preorder-tuliaiset autoon ja pakkaannuimme laivaan. Menimme SuperStarilla takaisin päin ja laiva olikin isompi kuin tulomatkan Star. Laivasta vielä parit lootat matkaan ja kotimatka köröteltiin vesisateen saattelemana Lappeenrantaan. Matka oli oikein mukava ja rentouttava. Oli kivaa olla kaksistaan reissussa pitkästä aikaa (edellinen yhteinen ulkomaanmatka oli Tunisiaan kesällä 2007...) Vaikka loma olikin miniloma, oli se sitäkin parempi :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)