maanantai 9. kesäkuuta 2014

Visulahti


Eilen aamulla alkoivatkin vapaat ja päivä kuluikin rattoisasti Visulahdessa. Lähdimme töistä päästyäni ajelemaan Savitaipaleen kautta Mikkeliin. Ikävähän tuli tietysti jo Ristiinan kohdalla, mutta ehkä jo aavistuksen lievempänä kuin viime syksynä. Olen itse käynyt Visulahdessa äidin ja veljen kanssa aikalailla 20 vuotta sitten (apua...). Tuolloin emme käyneet Dinosaurian puolella vesipuistossa ollenkaan, mutta tällä kertaa suuntasimme nimenomaan sinne. Polskimme neitokaisen ja veljenpoikani kanssa. Ensimmäisessä altaassa oli kivoja vesisuihkuja, mutta vesi tuntui todella viileältä ja tyttöä kävikin äkkiä palelemaan. Tyttö oli innoissaan uudesta uimapuvustaan, joka koeajettiin tänään. "Kaunis muumi-uimapuku" kuten tyttö itse asian ilmaisi. 

Toisessa altaassa oli lämpimämpi vesi ja tytöllekin paremmin soveltuva pieni vesiliukumäki. Pikku vesipedot viihtyivät oikein hyvin. Laskimme isostakin liukumäestä ja kivaa oli - ja lämmintä. Kaikkein hurjimpiin liukumäkiin emme kuitenkaan uskaltautuneet. Kävimme välipalalla ja kiertelimme Dinosaurian läpi. Löysimme vääristäviä peilejä ja saimme hyvät naurut. Polkuautot olivat myös hitti! 


En kuitenkaan ihan Audia vaihtaisi tämmöseen... :D
Nään itteni aina tämmösenä kaikista peileistä... :D

Vahakabinetti piti tietenkin myös käydä katsomassa. Muistelin vahakabinetin isommaksi. Sinne oli tullut vahapatsaita lisää vuoden 1994 jälkeen, mutta silti niitä tuntui olevan melko vähän. Ehkä se sitten vain tuntui pienempänä isommalta paikalta. Eikä sitä vietävän dinomaskottia näkynyt tänänkään vuonna!!!

Matkalaukuista tehtyjä kukkaruukkuja, hauska idea.
Kävimme vielä Visulahtireissun jälkeen Kenkäverossa. Kukat eivät olleet vielä parhaimmillaan, mutta joitakin lajikkeita kukki jo kauniisti vanhan pappilan puutarhassa. Pettymykseksi ihana "aittakauppa" ei ollut auki. Liekö ollut kiinni vain helluntain vuoksi vai onkohan loppunut kokonaan. Netistä kauppaa ei ainakaan enää löydy Kenkäveron sivuilta, että kaipa se sitten on suljettu kokonaan.

Tynnyreiden ympärille oli kääritty vanhoja räsymattoja.

Tänään tarkoituksena olisi lähteä hakemaan Parikkalasta kollegalta polkupyörää. Samalla täytyy käydä moikkaamassa mummoa ja lupasin viedä tytön Koitsanlahden Patsaspuistoon. En ole itsekään käynyt Patsaspuistossa vuosiin, vaikka se mummolan naapurissa onkin :D Itse hieman pelkäsin patsaita pienenä, toivottavasti tyttö on minua rohkeampi :) Toivotaan, että sää suosii meitä kun ennusteen mukaan iltapäivälle lupailee sadetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)