torstai 21. elokuuta 2014

Syksyistä sisustussatoa

Uutta sisustusta... :D
Syksy on todella täällä! Aamut ovat kosteita ja utuisia. Illalla on mukava käpertyä sänkyyn lämpimän peiton alle ja kuunnella kun sade ropisee ikkunoihin. Nyt kun syksy alkaa tulla, kotonakin ehtii oikeasti olla vapaapäivinä. Kotona oleiluun kuuluu itsellä oleellisesti myös sisustaminen. Nytkin minua on jokin sisustuskärpänen taas puraissut- ja koti päivittyy syksyisemmäksi.


Sadepäivän ratoksi pikkuneiti muovailemassa :)
Keittiön hyllykkö syyskuosissaan.
Pyyhkeet pitäisi vielä päivittää syksyisemmiksi.

Ostin uuden lyhdyn, joka päätyi olohuoneeseen tv-tasolle. Tuon lyhdyn tulon myötä koko kämppä menikin taas mylläyksen alle, kun tavarat hakivat omaa paikkaansa. Sisustus oli mielestäni liian hempeän kesäinen, joten vaaleanpunaiset yksityiskohdat karsiutuivat ja tilalle tuli harmaata, valkeaa ja pieninä piristeinä oranssia. 
Lyhty on harmahtavaa puuta, joten se tuo mukavaa lämpöä olohuoneeseen. 

Sain uuden GreenGaten liinan vihdoin silitettyä ja nyt se kaunistaa ruokapöytäämme. Ostin oranssin, syksyisen värisen tulilatvan keittiönpöydälle tuomaan väriä pimeneviin ja harmaantuviin syksyisiin päiviin. Katsotaan, kuinka kauan kukka säilyy ilman kissanretaleiden hampaanjälkiä... 


Kävimme eilen äitini ja tytön kanssa Tuliniekasta tarvitsemani kynttilät, jotka tosin ehkä hakevat vielä virallista paikkaansa... Ihanainen GreenGaten kermakko :)
Kävimme myös Ristiinassa ihanassa sisustusputiikissa, Wanhassa Martassa, jossa myydään GreenGaten ihanuuksia. Ostin kermakon, jota lähdin siis hakemaankin. Kermakko on samaa beigeä pallosarjaa, jota piirakkavuokammekin on. Ihme ja kumma, meiltäkin on puuttunut yksi astia - ja se on ollut juurikin kermakko. Tai onhan meillä Arabian vanhoja kermakoita kaappi pullollaan, mutta ei kattaukseen sopivia... Nyt sekin ongelma on korjattu.Matkaan tarttui myös Amanda B:n koristekurpitsa-säkki. Näin jo kaupassa silmissäni kurpitsat Riihimäen lasipurkissa - ja sinnehän ne päätyivät. Iso, valkea lyhty pääsi makkarinkaapin päältä esille olohuoneeseen uuden lypsyjakkaran päälle. Syksyinen asetelma kaipaa vielä lyhtyyn jotain oranssia, jotta kokonaisuus olisi valmis. Ainakin hetkeksi...
Kävimme myös Inkerin ystävien kirppiksellä. Vierailut kyseisellä kirppiksellä eivät ole tähän mennessä tuottaneet kertaakaan pettymystä, eikä tämäkään käyntikerta ollut poikkeus. Myytävänä oli ihania vanhoja Arabian kahvikuppeja ja pari sokerikkoakin (Myrna ja joku muu piippuleimallinen) mutta molemmista puuttui valitettavasti kannet. 

Löysin kuitenkin vanhan lypsyjakkaran, joka lähti matkaan oitis. Meinasin maalata jakkaran valkeaksi, mutten ole vielä täysin varma aikeistani. Haaveilen omaan taloomme valkeita lattioita ja toisaalta puunvärinen jakkara toisi kivaa kontrastia valkeaa lattiaa vasten. Voi siis olla, että käsittelen jakkaran vain jollain puuvahalla/öljyllä. Katsotaan. 

Lapista tuliaisena tuotu lämpömittari. Sisälämpötilakin on vihdoin
laskenut 25 asteeseen helteiden aikaisesta 28 asteesta...
Kävimme tänään etsimässä kantarelleja tytön kanssa, mutta saalis jäi varsin laihaksi. Kysyin tytöltä lähtiessä, monta kantarellia hän veikkaa meidän löytävän ja tyttö tokaisi, että kaksi. No oikeinhan pikkuneiti povasi, sillä tasan kaksi keltaista sienenkuvatusta ämpäriimme päätyi. Ajelimme pitkin kyliä 75 kilometrin verran - ja autokin likaantui järkyttäväksi - kunnes menimme lopulta vakkaripaikallemme, jossa tiesin muutamalla mättäällä kasvavan paljon kantarelleja. Noh, vakkaripaikkammehan oli päätettykin hakata putipuhtaaksi, joten kaadettujen puiden oksistosta oli turha lähteä etsimään mitään, varsinkaan kun en enää pystynyt hahmottamaan paikkoja tarkasti. 

Kävimme Plantagenista hakemassa oranssin tulilatvan sohvapöydällekin, ja nyt olen
tyytyväinen. Ainakin seuraavaan mylläystuokioon saakka. 


Värikästä syyspäivää kaikille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)