torstai 28. elokuuta 2014

Valokuvia ja omppupiirakkaa


Tiistain saikkupäivä meni pikkupotilasta hoidellessa ennen töihinlähtöä. Tytön päiväunien aikaan sisustuskärpänen iski taas - ja taas tavarat muuttivat paikkaansa. Tällä erää vuorossa olivat seinien sisustuselementit - eli taulut ja valokuvat. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun aloin pyyhkiä pölyjä parin telkkarin yläpuolella olevan paksumpikehyksisen taulun päältä... 


Taulut olivat olleet vinskallaan kauan ja sommitelma oli muutenkin syvältä - tai oikeastaan kyseisten taulujen kohdalla ei juurikaan mitään sommitelmaa ollut. Taulut olivat vaihtuneet kyseisille paikoille vanhoihin, edellisten taulujen mukaan mitotettujen ja kiinni hakattujen taulukoukkujen varaan - ja olihan niiden alla oleva kalustuskin jo ehtinyt vaihtua. 
Toinen paksuista tauluista päätyi tuunaamani lipaston päälle (lipasto on muuten yhä kesken..). Molemmat taulut eivät kuitenkaan käyneet lipaston päälle, joten toinen taulu meinasi muodostua ongelmaksi. Sain kuitenkin järjesteltyä taulut mieleisekseni ja tilasin vihdoin tärkeimmät valokuvat kehystettäväksi.

Rakas harrastus - ja  sivubisnekseni - valokuvaaminen näkyy myös kotonamme. Tyttären synttäri-suurennokset ovat kaikki luonnollisesti omaa käsialaa ja käytän valokuvia myös muuten paljon sisustuksessa. Ne kertovat paljon ihmisestä ja elämästä. Huomaan myös varsinaisessa työssäni katselevani paljon ihmisten esillä olevia valokuvia varsinaisen potilastyön ohella. Ne kertovat paljon ihmisestä, vaikka tapaisitkin tämän ensimmäistä kertaa. Vanhusten luona on usein ihanat, pitkät rivit kuvia pienistä harvahampaisista ja iloisista lapsista ja lapsenlapsista, omien lasten rippi- ja valmistujaiskuvia sekä hääkuvia. Kirsikkana kakun päällä on aina toki todella vanhat valokuvat, kuten vanhat hääkuvat ja perhepotretit. Yleensä aina esillä olevat kuvat edustavat niitä kaikille tärkeimpiä asioita: perheenjäseniä, ystäviä, kotia ja lemmikkejä. Kun meilläkin esillä olevia valokuvia katselee, ei liene käy epäselväksi, mikä on tärkeintä. Eteisessä meillä jo onkin pienimuotoinen kuvakollaasi pienellä seinänpätkällä. Tarkoituksenani on tehdä olohuoneeseen kaksi kuvakollaasia jo olemassaolevien kuvien ympärille. Toinen tulee sohvan yläpuolelle tyttären 1-vuotiskuvan ympärille ja toinen sen viereen lähemmäs ovea, johon kuvia on muutama kertynyt. Ei ole tietysti mahdotonta, että nämä kuvakollaasit yhdistyvät... 
Tein omenapiirakkaa syksyn sadepäivän kunniaksi. Tein omppupiirakan normiohjeellani, mutta lisäsin siihen aavistuksen kanelia. Omenapiirakan ohje löytyy reseptit-osiostani :) 
Tällä piirakkaohjeella teen kaikki muutkin piirakat - ja maku on aina kohdallaan. Piirakkapohja on helppo ja nopea, vanhasta yläasteen köksänkirjasta napattu. 
Keräsin kummipojan perheen lepikosta meille pihlajanoksia muistuttamaan syksystä (mikäli sitä ei muista ulos katsoessa) ja virittelin jo hieman valoa pimeän keskelle kun kaivoin ledvalo-oksan kaapinkätköistä. Valo-oksa pääsi olohuoneeseen Riihimäen lasipurkkiin. Emme tänään ehtineet hakea varastosta muita valoja, jotka oli tarkoitus viritellä eteiseen. Ehkä huomenna ehdimme, kun matkalaukkukin pitäisi kaivella esiin. Laittelen kuvaa valoviritelmistä jahka saamme ne paikoilleen.

Kävin iltalenkillä ja juoksu kulki pienestä tauosta huolimatta hyvin. Jes jes! Ensi viikolla taivun erilaiseen urheilusuoritukseen, kun kapuan Ylläksen huipulle ihailemaan Lapin ruskaa. Mutta tämän loppuillan vietän hyvien ohjelmien, hiljaisuuden ja kynttilänvalon ympäröimänä sohvannurkassa. 

Käykääpä nappaamassa resepti talteen
http://minunomatkissanpaivat.blogspot.fi/p/reseptit.htmlEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)