tiistai 30. syyskuuta 2014

Käsitöitä


Aika hujahtaa sellaista vauhtia, että hyvä kun perässä pysyy... Nyt kuitenkin ehdin pysähtyä sen verran, että ehdin päivitellä blogiakin pitkästä aikaa! Ja kuten kaikki tiedämme, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa - joten tässäpä teille kuvia parilta viime viikolta :)


Mieluinen tuliainen äitin työpaikalta.
Olen ehtinyt hieman luontokuvailla, nähdä kaveria pitkästä aikaa juhlimisen merkeissä, olla tytön kanssa, olimme sienestysreissulla tätini kesäpaikalla (löysimme kantarelleja) ja kirsikkana kakun päällä - olen ehtinyt opetella neulomaan villasukan! 
Isin isänpäivälahjaa.

Olen väsäillyt nyt tyttärelle villasukat (jotka ovat vielä hiukka isot), kaulaliinan, sekä yhden lapasen. Lapasen peukalo hiukka epäonnistui, joten taidan purkaa sen pois ja väsätä tilalle uuden, hieman pidemmän ja teen sitten lapaselle parin. Nyt olen tekemässä isille isänpäiväksi sukkia ja kyhäsin yhdet vauvasukatkin. Kummitätini neuvoi minulle kantapään teon - ja ei se nyt niin vaikeaa sitten ollutkaan. Täti oli tehnyt upeita sukkia ja teki tytöllekin yhdet hienot villasukat. Nappasin tädiltä itsellekin yhdet, jotka päätyivätkin kaljupäisen herran jalkaan... Tästä siis idea isille ihan omiin sukkiin, että voi jättää minun sukat rauhaan... Toivotaan, että neulomisinspiraatio kestää niin kauan, että ehdin saada toisenkin sukan valmiiksi. 


Uudella kameralla on pitänyt toki leikkiä ja lisää on kaikkia mukavia oheislelujakin tullut hankittua... :) Kävimme tarkastelemassa Linnoituksen ruskaa eilen ja sain tytöstä pari onnistunutta otosta :) Ruska ei vielä ollut parhaimmillaan, mutta onneksi malli on sitäkin parempi! Täytyy odotella vielä hetki, että vaahteranlehdet ovat värittyneet ja osa putoillut maahankin asti. Ikean nojatuoli tulee keskiviikkona ja sen myötä koti ehkä vihdoin järjestyy uomiinsa, ainakin joksikin aikaa. Laittelen kuvia, jahka saan kaiken valmiiksi. Parvekkeelle hankin kanervanmarjakukan, joka ilahduttaa partsinpöydällä kun kesäkukat alkavat kuolla (paitsi samettiruusut) ja taitaapa se miun rakkaudella kasvatettu vahinko-vaahterakin vedellä viimeisiään?!?! Mikä lie tullut, katsotaan elpyykö siitä mihinkään. 


Tyttö ja kokkihattu... 

Tyttö on leikeissään kova mimmi leipomaan. Matto on välillä pizzataikinaa, jota kaulaamme ja leikkaamme pizzaleikkurilla ja välillä paistamme mm. kissapiirakkaa tytsyn leikkikeittiössä. Eilen siis päätimme leipoa ihan oikeasti ja teimme isin toiveesta pullaa. Tyttö teki omia pullatyttöjä- ja poikia ja auttoi korvapuustien teossa. Tein huvikseni bostonkakun, johon väsäsin itse omenahillon. Ulkonäkö ei ollut tähtitaivaita hivelevä, mutta maku sitäkin parempi. Nam! 


Omppuhillon teossa.


Koitan ryhdistäytyä ja päivitellä blogia vähän useammin. Huomenna töihin viikon tauon jälkeen, kun lenssu kaatoi petiin ja edellinen työvuoro menikin siis sairasloman merkeissä. Huomenna vaihtuu jo lokakuu - ja meillähän se tarkoittaa sitä, että joulunodotus alkaa! Bongasin eilen Prismassa jo joulukalentereita... Niin fanaattinen jouluihminen miekään en kyllä ole, että syyskuussa vielä alkasin joulua valmistelemaan, heh! Näiden kuvien myötä toivottelen kaikille lukijoille pirteitä syyspäiviä! :)


Tytsy odottamassa kummipoikaani kylään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)