keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lemmenjoki / UtsjokiSunnuntaina suuntasimme Inarista 45 kilometrin päähän Lemmenjoelle, Lemmenjoen kansallispuistoon. Tassuttelimme kansallispuiston alueella parin kilometrin verran (pienin matkaaja ei enempää jaksanut ja taisi vanhinkin puuskuttaa pari kertaa...) 

Maisemat komistuivat vasta pienen lenkkimme loppupäässä, pakko siis 

päästä uudelleenkin! 

Jokin suunnilleen naakan kokoinen lintu - tai oikeastaan niitä oli ainakin viisi - pyrähteli lähellämme. Sain zoomattua tirpan etsimeen monet kerrat - kunnes se mokoma otti siivet alleen ja pyrähti seuraavaan kohtaan poseeraamaan. Ja taas sama homma. Sain kuitenkin jonkinmoisen kuvan linnusta ja pienen googlettelun jälkeen tunnistin sen kuukkeliksi, kuten arvelinkin. 
Lemmenjoen kansallispuistossa oli yllättävän paljon retkeilijöitä ja sinne pääsee myös veneellä. Paikalliset yrittäjät järjestävät veneretkiä jokea pitkin ja uskoisin, että veneretki olisi kokemisen arvoinen. Ruoka sen sijaan läheisen lomakylän ravintolassa ei ollut juurikaan kokemisen arvoista... Kymmenellä eurolla saimme einesjauhelihapihvejä, pussimuussia ja erilaisia felixin hampurilaiskastikkeita ym. Joopa. Olisi Jyrki Sukulalle hommia...Lemmenjoelta suuntasimme takaisin mökille. Tyttö nukkui, joten ajelimme hetken ja ajoin jo hurmoksessa muutaman kilometrin Utsjoen suuntaan. Ajatus houkutti kovasti, kun Utsjoelle olisi VAIN 120 kilometrin matka... Oli jo kuitenkin alkuiltapäivä ja mietin, kehtaisiko lähteä ajamaan moista matkaa tähän aikaan... No, lähdimme kuitenkin.

Eikä kaduta kyllä yhtään, että ajelimme! Ensinnäkin, näimme poroja ja komean ruskan! Vaivaiskoivut olivat mielettömän upean väriset ja ne maisemat muutenkin yksi upeimmista asioista, joita olen koskaan nähnyt. Kevon kansallispuistokin jäi matkan varrelle - ja ajatus sinnekin pääsystä kupli mielessä. 

Utsjoki oli pienen pieni kylä upeiden maisemien keskellä. Pakko päästä tännekin uudelleen! 

Maanantaiaamuna lähdimme ajamaan Inarista etelämpään, tutulle Kangastuvalle, jossa yövyimme tullessakin ensimmäisen yön. Ajoimme Saariselän, Sodankylän, Kemijärven, Pelkosenniemen ja Posion kautta vaihtelun vuoksi. Posiolla pysähdyimme Pentikin tehtaanmyymälään - ja sieltähän tarttui matkaan vaikka mitä kivaa. Kerron niistä enemmän myöhemmin. Tallustelin Kangasjärven lähimetsissä poronsarvia etsien, mutta ei tällä erää nyt löytynyt. Sen sijaan metsässä oli kyllä järkyttävä paljous ötököitä ja hirvikärpäsiä! Mutta metsässä samoilu on silti kivaa, varsinkin kun maisemat ovat niin upeat :)


Tiistaina alkoi kotimatka ja tässä sitä jo kotisohvalla blogia päivitellään. Mälsää. Huomenna taas töihin ja arki alkaa taas. Lappiin on päästävä taas, mutta varmaankin jää ensi kesälle reissut. Siihen asti voi vain haaveilla ja muistella maisemia :) Seuraavaa kertaa odotellessa!


Aamu Inarijärven rannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)