sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Arabiaa

Lauantai-illan tunnelmaa.
Sunnuntaiaamun postausta pitkästä aikaa! Syksyn myötä näemmä taas vähän lipsunut tämä blogin päivittely. Tosin pari viikkoa on miltei hujahtanut taas ilman mitään ihmeempiä kuulumisia, mistä päivitellä mitään. Aamu on niin harmaa ja pimeä, että tekisi mieli sytyttää kynttilät jo heti herättyä. Kotona on hämärää, vaikkakin pihan vaahteroista on jo miltei kaikki lehdet tippuneet ja valo pääsee taas esteettömästi olkkariin. 

Neulomuksia on tullut tehtyä miltei liukuhihnalta. Pieniä sukkia on tullut kyhättyä ja parit vähän isommatkin :) Aloittelin myös tyynynpäällistä jouluksi, katsotaan saanko valmiiksi.


Kävimme äitini kanssa kirppiksellä perjantaina pitkästä aikaa - ja tein sieltä löytöjä! Matkaan tarttui Finelin vanha emaliastia, jota haaveilen joulukukalle ruukuksi, sekä kaksi Arabian vanhaa pullalautasta. 
Pikkuruusu.
Toinen on ihanaa pikkuruusua, tosin vihreällä reunalla (Kyseistä mallia on kolmea erilaista: vihreällä raidalla reunustettua, punaisella reunustettua ja ilman raitaa olevaa.) Itselläni on kyseistä sarjaa yksi ainoa pieni lautanen, tosin ilman vihreää/punaista reunusta. Pullavati oli silti pakko saada, kun kyseistä pikkuruusua tulee hyvin harvoin vastaan. Minulla jo aiemmin ollut pikkuruusu-lautanen on leimasta päätellen vuosilta 1880-1910 ja tämä vihreäreunainen kaveri on jopa vanhempi. Leima pohjassa on hiukka erikoinen, mutta Arabiaa tämä todella on, mutten osaa tarkkaan sanoa leimasta sen ajankohtaa. Täytyy selvitellä! Toinen pullalautanen oli kukkakuvioinen, en tiedä onko kyseinen malli joku Arabian nimetön malli (??), mutta halvalla se lähti jokatapauksessa! Olin vakuuttunut, että lautanen ei edes ole Arabiaa, sillä se näytti pinnoitukseltaan ja kuvioltaan joltain pilipaliversiolta, mutta kyllä siellä pohjassa vain komeili Arabian kaiverrettu leima! Ja hintaa lautasella oli huikeat 3 euroa... Lautanen on leimastaan päätellen vuosilta 1949-1964. Aiemmin syksyllä eräältä kirppisreissulta matkaan tarttui myös pari Arabian tarjoilulautasta. Toinen oli Kauris-sarjaa, josta minulta löytyy myös sokerikko ja kermakko. Toinen oli itämaa-aiheinen, jossa kuvana on mineriitti ja kuunsirppi. Olen joskus nähnyt kyseisen kuvion, mutten ollut varma mikä se on nimeltään. Etsintöjen jälkeen bongasin, että vati on Orient-sarjaa, jonka on suunnitellut Greta-Lisa Jäderholm-Snellman. Pohjassa komeilee piippuleima, joten kippo on vuosilta 1932-49. 


Orient.

En olekaan päivitellyt lastenvaatteista pitkään aikaan, joten täytynee ottaa vahinko takaisin. Ostin tytölle syystakin Lindexilta. En voinut vastustaa takkia - aaaivan ihana! :) Toppapuvun ostoreissulla löysimme myös ihanat pöksyt tytölle. Tyttö on lieskoissa, kun hänellä on housuissa oma vyö! Onhan hän jo iso tyttö. 

Ja hei! Mie - vuoden puutarhuri - oon saanut tulilatvan kukkimaan uudestaan!!!  Mukavaa sunnuntaita! :)


Pikkulinnut parveilevat parvekkeella - ja kissat ikkunalaudalla... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)