keskiviikko 5. marraskuuta 2014

DIY joulukoristeita


Kuten eilen lupailin, laitan uutta postausta jahka saamme askartelumme valmiiksi. No askartelu kyllä vielä jatkuu, mutta saimme kuitenkin osan koristeista jo valmiiksi. Askartelimme ja kuuntelimme joululauluja. Tytön lemppariksi nousi Lumiukko-biisi (Walking in the air) ja sitä piti kuunnella ja katsoa uudelleen ja uudelleen. Siitä biisistähän se joulufiilis aattona tuleekin :)Sain idean rautalangasta ja helmistä tehdyistä koristeista uusimmasta Unelmien talo ja koti-lehdestä. Leikkasin rautalangasta muutaman samanmittaisen (noin 7cm pitkän) pätkän ja yhdistin ne keskeltä kumimaisella siimalla kiinni toisiinsa tähdenmalliseksi. Ensimmäisen tähden sidoin rautalangalla, mutta koska rautalanka oli samaa, mistä tein sakarat, se oli solmimistarkoitukseen liian paksua. Jos siis solmit tähden kiinni rautalangalla, käytä ihmeessä huomattavasti ohuempaa lankaa.

Pujottelimme tytön kanssa helmet sakaroihin ja taitoin päät, jotta helmet pysyvät paikoillaan. Laitoin ripustusnauhan taitettuun rautalankakoukkuun yhden sakaran päähän ja koriste oli valmis! En ollut tyytyväinen aiemmin kyhäämäämme kelo-oksa-hässäkkään, joten päätin kokeilla oksaa maljakkoon. No sehän oli fiksuin ideani päiväkausiin! Oksa komeilee nyt eteisessä ja siinä roikkuu väkertämämme helmitähdet. Tähtiä on tarkoitus tehdä vielä lisääkin kuusenkoristeeksi asti.

Tein kuusenpalloja styroxpalloista ja erilaisista papereista. Liimasin ainakin sormeni moneen otteeseen ja pöytää, mutta sain lopulta pallotkin päällystettyä. Riisipaperi oli parasta, kun oli ohuinta ja asettui siten parhaiten pallon pintaan. Repeämisvaarahan paperissa tietenkin oli ohuutensa vuoksi... Liimasin ensimmäisenä palloihin ripustusnauhan, jonka jälkeen aloin pyörittää paperia liimalla valeltuun palloon. Hermotkin meni pari kertaa, mutta sain neljä palleroa tehtyä tällä erää! Virheettömiä ja täydellisiähän nämä pallerot eivät ole, mutta ne ovatkin itsetehtyjä - ja saahan se vähän näkyäkin. 

Leivoin tänään ensimmäiset tortut ja joimme glögiä. Tyttö tosin ei pitänyt "joulumehusta" vaan hörpyn juotuaan pyysi saada parempaa mehua. Huomenna on jälleen työvuoro, mutta perjantaina jatketaan taas askartelua.Silja askarteli tämmöisen joulupukin huovasta, pellavasta ja huovutusvillasta :)

Vanhasta nuottivihkosta ja glitterliimasta
syntyi näin yksinkertainen ja kaunis enkeli.
Tein enkelin ääriviivat Pentikin piparimuotin
avulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)