sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Vaikka onkin kaukainen - tule joulu kultainen!Viikonvaihde hurahti ohi hirmuisella vauhdilla. Torstaina vein auton huoltoon ja kävimme moikkaamassa isomummoa. Menimme tytön kanssa mummille yökylään, kun perjantain työvuoro olikin Savitaipaleella. Ratkiriemukkaan työvuoron jälkeen lähdimme ajamaan kodin kautta Kiteelle kummipojan ja tämän pikkuveljen synttäreille. 

Yövyimme kummini kesäpaikalla. Sain kuusenoksia mukaani ja hitusen sammalta, josta pääsin askartelemaan joulukukka-asetelmia. Kävimme tänään kotiuduttuamme Plantagenissa, josta matkaan tarttui partsin kanervien lisäksi jouluruusu, hyasintti ja huonekuusi. Kuusi olisi tarkoitus saada kasvamaan ja siirrettyä joskus omaan pihaan! Kunhan nyt se talo joskus löytyisi! Paria on jo syynätty, eikä ole tähän mennessä natsannut. Noo, hiljaa hyvä tulee. 


Jouluruusu herätti jo kiinnostusta viiksiniekkojen keskuudessa, mutta enempää käpälöintiä kukka ei saanut osakseen, liekö tajunneet sen myrkyllisyyden. Jouluruusu pääsi komeilemaan uuteen jalalliseen, ylellisen näköiseen ruukkuun, jonka bongasin jo aiemmalla Plantagen reissulla. 


Aiemmin viikolla hyasintteja ei vielä näkynyt Plantagenissa, mutta nytpä niitä oli tullut. Olisin halunnut uutuusvärin aniliininpunaisen, mutta jouduin tyytymään valkeaan hyasinttiin. Hyasintti pääsi pieneen Karhulan tölkkiin sammaleen keskelle. Citymarketista ostin vihdoin kauanhimoitsemani poron (jonka sarven jouduin jo liimaamaan yli-innokkaan avustajan takia) ja poro pääsi olohuoneen pöydälle hyasintin ja hopeisen kynttilänjalan kera. Asetelma vaatisi alleen hopeista lautasta, jota lähden huomenna metsästämään kirppikseltä. 


Sain Kodin1:een vippi-alekupongin, jonka päätin törsääväni Taika-lautasiin, mutta lautasiapa ei enää kaupassa ollutkaan... Onnekseni menin Citymarketiin, jossa kaikki Taika-astiat olivat -30% alennuksessa, ja meille muutti neljä punaista Taika-ruokalautasta. 
Kuusi oli nostettu "turvaan" reissumme ajaksi, mutta olihan se löydetty - ja palloja varastettu.
En tiedä, miten saisin pallot kestämään kuusessa, että viiksiniekat eivät niitä veisi. Hitsaamalla?

1 kommentti:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)