sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivä ja 2. adventti
Juhlimme eilen itsenäisyyspäivää kotosalla. Kynttilät paloivat aamusta iltaan ja ruokapöydässä oli tarjolla karjalanpaistia sinivalkoisen kattauksen kera. Tyttö oli askarrellut hoidossa hienon lipun, kuten viimekin vuonna, ja heilutteli lippuja innoissaan. 

Katsoimme tytön kanssa Linnanjuhlia ja rakastuin kyllä sympaattiseen ja ihanaan 102-vuotiaaseen sotaveteraaniin 💕 Tästä ihanaisesta papasta voisi moni ottaa oppia! Hannes oli hurmannut monet muutkin suomalaiset, eikä mikään ihme, oli tämä setä niin huipputyyppi! Itsenäisyyspäivän tunnelmaan sopivasti yön aikana oli satanut lunta ja eilisen päivää sitä tuli lisää. Tänään tosin jo on ollut lämpöasteita ja vettäkin tihuutellut, joten saa nähdä onko aamulla maa jälleen mustana. 

Eilisen mylläyksen tuloksena olohuoneesta nojatuolin vieressä ollut
metallinen jakkara päätyi eteiseen, jossa se on paremmin esillä
ja näin olohuone selkiintyi.


Tänään kävimme Ristiinassa Wanhassa Martassa. Ostin hieman joululahjoja ja alekortillani sain -20% alennuksella IrisLights-ledvalosarjan. Valosarja pääsi nojatuolin taakse sisustustikkaille ja vanhat valkoharmaat paristokäyttöiset valot pääsivät makkariin. Ostin perusvalkean valosarjan, kun valmiissa erivärisissä ei ollut sopivia värivaihtoehtoja. Paikallisesta sisustusliikkeestä taitaa kuitenkin saada kyseisiä pallukoita eri värisinä irrallaan jos tuntuu, että haluaa piristää valosarjaa joskus. Ostin Wanhasta Martasta oksista tehdyn tähden (2€).  

Ikeaan tekisi kovasti mieli taas ja kämpän mylläys - tällä kertaa tavaroiden karsiminen - senkuin jatkuu ja yltyy. Jouluunkin on enää pari viikkoa! Teimme tytsyn kanssa pipareita alkuviikosta - eli söimme järkyttävän määrän taikinaa. Tällä erää vain yksi pipari paloi täysin syömäkelvottomaksi! (Versus viime jouluna yksi pellillinen...) Taikinaa jäi vielä pakastimeenkin, joten täytynee joku päivä värkätä piparkaakkuja lisää. Päivät on täynnä ohjelmaa ja ehkä jossain vaiheessa - viimeistään jouluna - ehtii hengähtää.  Sitä odotellessa - jouluista fiilistä kaikille!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)