tiistai 2. joulukuuta 2014

Piparintuoksua, pizzaa ja sisustelua


Vapaiden kunniaksi olen kipeänä - häätsiyh! Sain kuitenkin tänään vähän jouluvalmistelujakin jo tehtyä Buranan nauttimisen jälkeen, kun johan se on 2. päivä joulukuuta! Eilen laitoimme neidin kanssa tontut olkkarinikkunoihin. Kynttilät ovat palaneet kotona aamusta asti. Paketoin joululahjoja tytön päiväunien aikana. Teimme myös piparitaikinan huomiseksi jääkaappiin odottamaan. Vähän sitä on jo tullut napsittua suuhunkin... Parasta pipareissa leipomisen ja tuoksun lisäksi on toki se taikina. 

Piparitaikinan lisäksi teimme tänään myös kananmunapohjaisen pizzan. Olin kaverini tupareissa perjantaina ja hän tarjoili kyseistä pizzaa. En olisi edes huomannut pohjan eroa, ellei joku muu olisi kysynyt pohjan aineksista. Liekö osasyynä ollut nautitut cocktailit, vai yksinkertaisesti se, että pohja ei eroa kyllä juurikaan normaalista pizzapohjasta - vaikkakin se on paljon kevyempi syödä ja huomattavasti helpompi tehdä. Valkuaiset erotellaan ja vatkataan marenkimaiseksi vaahdoksi. Sekaan sotketaan keltuaiset ja suolaa. Pohja esipaistetaan 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia ja tämän jälkeen lisätään täytteet. Pizzaa paistetaan vielä 15-20 minuuttia. Sitten vain nautitaan. Namskis! 


Jouluhässäkkä taitaa iskeä tänä vuonna. Kalenteria katsoessani huomaan päivien vain hupenevan - ja hommien kasaantuvan. Toivotaan, että saan kaikki tarvittavat hommat hoidettua! Lahjat lähinnä stressaavat, kun en tiedä puoliakaan, mitä kellekin hankin. 


Eilen kävin kaupungilla ja ostin tytölle prinsessamekon. Aivan ihana valkea tylliunelma lähti Lindexiltä mukaan ja tyttö oli haltioissaan! 
Kävin myös uudessa liikkeessä, Loftissa. Liike myy vaatteiden lisäksi myös sisustustarvikkeita, mm. TineK:n tuotteita. Itselle tarttui matkaan pahvinen tähti, joka pääsi koristamaan toista olkkarinikkunaa. Tähän liikkeeseen palaan kyllä uudelleenkin!

Kotona olen karsinut maalaisromanttista tyyliä - näin se tyylisuuntaus muuttuu vauhdilla. Keittiöstä karsin mm. itsetekemäni Sorsakoski-taulun ja kyseisiin kehyksiin rustasin tilalle harmaan tekstitaulun. Olen muutenkin hullaantunut valkean ja hopean yhdistelmään ja hopeaa on ruvennut ilmestymään kotiimme yllättävän paljon. Suunnittelin myös maalaavani käkikellomme jossain vaiheessa valkealla ja hopealla. 

Loppuun vielä pieniä maistiaisia tänään uudelleen-sisusteluistani tyttären leikkinurkkauksessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)