tiistai 23. joulukuuta 2014

Reippahasti käypi askeleet, äidin hommat on niin kiireiset

Pitkästä aikaa! Jouluvalmistelut alkavat pikkuhiljaa olla voiton puolella, joten ehtii blogiakin päivittämään. Kuvauskiireetkin ovat tältä vuodelta ohi, yksi kuvauskeikka on vielä joulun jälkeen!

Olen ehtinyt viettää parit pikkujoulutkin parin viikon aikana ja joululahjatkin sain hankittua. Tuntuu, että joululahjojen osto on vuosi vuodelta vain vaikeampaa, kun en haluaisi mitään turhaa kenellekään hankkia. 


Myös kirppiksellä ehdin eräänä päivänä käymään ja sieltähän tarttuikin matkaan varsinainen aarre. En ollut tilanpuutteen vuoksi ostaneet tytölle keinuhevosta, mutta nyt sellainen tarttui kirppikseltä mukaan - 17 eurolla! Kiikku on samanlainen, jolla itse olen pienenä keinahdellut. Ajatuksena olisi maalata keinuhepo valkoiseksi ja tehosteet hopealla ja suitset jollain värillä. 


Pipareita olemme tehneet pariin otteeseen. Suurin osa taikinasta tosin päätyi suuhun jo leivontavaiheessa (kuten kuvasta näkyy). Kinkku on uunissa ja ruuat odottavat vain valmistelua. Eilen fileoin tappajahain kokoisen lohen fileiksi ja toinen file lähti graaviin.Joulutunnelmaa alkaa luoda hyasinttien tuoksu kotona, piparit ja ulkona tietenkin lumi! Lumentulo on ollut tänä talvena taas aika jojoilua; viikonloppuisin sataa lunta ja alkuviikosta ne sulavat pois. Tällä erää näyttää siltä, että saimme kuitenkin valkean joulun!  Tarkoituksenamme oli käydä imemässä joulutunnelmaa itseemme myös Porvoossa, mutta päivät ennen joulua hävisivät vain johonkin ja tällä erää se nyt jäi, ehkä ensi vuonna. Eilen saimme kuusen, jota koristelimme tytön kanssa. Pikkukoristelija lauloi nonstoppina "kuukuseet kuukuuset" ja ripusteli jopa kuusi palloa yhdelle oksalle. En halunnut meidän tekokuusta esille, joten päädyimme oikeaan kuuseen. Ja eihän tuota aitoa kuusta kieltämättä mikään voita - ainakaan näin monen vuoden tauon jälkeen. 

Joulusiivous on vielä tämän päivän agendassa sekä jouluruokien valmistelua. Lauantaina oli vielä viimeinen työvuoro ja sunnuntaiaamuna alkoikin kauan odotettu loma! Töihin palailen seuraavan kerran uudenvuodenpäivänä. 

Huominen aatto alkaa perinteisesti lastenohjelmilla, jonka jälkeen syödään joulupuuro. Luvassa olisi haudoilla käyntiä, syöntiä ja tietenkin Pukki tulee! 

Ps. Joulukoristeeni DIY-joulupallot olivat päätyneet Styleroomin joulukalenteriin luukun 10 alle! Käykää ihmeessä katsomassa :) http://www.styleroom.fi/users/Styleroom.fi/scrapbooks/35446

OIKEIN HAUSKAA JA RAUHAISAA JOULUA KAIKILLE JA HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)