torstai 8. tammikuuta 2015

Keittiö uudistuu


Kun joulu on korjailtu täysin pois, sisustuskärpänen otti ja puraisi tietenkin... Kuten joka talvi kun kevät alkaa kolkutella ainakin ajatuksissa jos ei muuten. No hei, on päivä ainakin hiukan jatkunut! Jouluverhot olivat keittiössä vielä paikallaan ja sunnuntai-iltana sitten mietin, että haluanko laittaa aiempia, hempeän valkeita verhoja takaisin keittiönikkunaan. Haluaisin jotain särmikkäämpää. Noh, illanhämyssä sitten löysinkin sopivat verhot Jotexilta (nukkumaan olisi pitänyt käydä kun aamulla oli töihin lähtö...) Keittiöön tulee nyt hiukan erilaista tyyliä kuin muualla kotonamme. 

Olen kauan hypistellyt Kodin1:ssä Annon Nami-mattoja. Kyseiset matot ovat kuitenkin melko arvokkaita, joten olen aina jättänyt matot ostamatta, kun eivät ne ole aiemmin oikein meille istuneetkaan värinsä puolesta. Nooo - nyt kun Kodin1:ssä on loppuunmyynti ja meidän keittiö muuttaa muotoaan, kyseinen matto otti ja lähti meille. Matot olivat puoleen hintaan, joten en voinut vastustaa. 

Entinen valkea matto oli mennyt luokattoman huonoon kuntoon, vaikka parhaimmillaan pesin sitä kerran viikossa. Keittiössä luonnollisesti tulee tahroja ja kun kotona lisäksi asuu pieni dyykkari (tunnetaan myös Nyytinä), valkea matto keittiössä ei ole ehkä paras vaihtoehto. 


Sain viime viikolla Kodin1:stä tuon mustan korin, jota olin syynäillyt jo aiemminkin. Kori oli alessa, joten sehän lähti kotiin vaivaisella seitsemällä eurolla! 

Ennen joulua jo etsiskelin meille sopivaa pöytälamppua. Löysinkin pari sopivaa vaihtoehtoa, mutten vielä tilannut niitä. Onneksi. Yksi näistä vaihtoehdoista oli Kodin1:ssä myynnissä oleva lamppu, joka nyt tarttuikin matkaan 15 eurolla! :) 


Eteisemme on hiukan hämärä ja käytävän valonkatkaisija on vain toisessa päässä käytävää, joten lamppu löysi paikkansa melko helposti eteisestä. Nukkumaanmennessä valo on helppo sammuttaa makkarinovella ja näkee navigoida vielä nukkumaankin kun lamppu on makkarinoven vieressä. Lamppuja ei sitäpaitsi oikeastaan voi olla liikaa. Niinkuin ei sisustustyynyjäkään. 


Eilen löysin keittiöön myös vahakankaan. Jouluksi vaihdoin keittiönpöydälle pellavaisen vanhan liinan ja monotin entisen keväästä asti palvelleen vahakankaan suosiolla roskiin. Entinen vahakangas säilyi puhtaana ja ehjänä ehkä kuukauden, joten päätin nyt hankkia tummemman. 

Turvauduin jälleen Annon kuosiin ja musta vahakangas löytyikin Anttilasta. Ostin myös hopeisen tarjottimen pöydälle. Viime silauksen pöytä saisi vielä sopivista kynttilöistä, mutta ainakaan eiliseltä metsästysreissulta ei sopivia kynttilöitä löytynyt. Onneksi sentään tulppaaneja oli saatavilla. 

Yksi keittiöntuoli odottaa vieläkin valkeaa maalipintaa. Olen myös kauan miettinyt, josko maalaisin seinähyllyn mustaksi... Katsotaan mihin lopputulokseen päädyn. 


Makuuhuoneemme oli ennen musta-valko-pinkki. Makuuhuoneen muutoksen myötä
mieheltä joskus lahjaksi saamani musta mariskooli on ollut kaapissa pitkään. Nyt se pääsikin
esille keittiöön :)


Hauskaa päivää!
Tytön oma kukkanen :)


Kävin pari iltaa sitten harjoittelemassa nykyisellä kamerallani kuutamokuvauksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)