tiistai 10. maaliskuuta 2015

Synttärihumua
Niin se aika rientää ja meidän pieni prinsessamme täytti kolme vuotta. Virallinen synttäripäivä sattui sopivasti sunnuntaille, joten juhlatkin saatiin pidettyä juuri oikeana synttärinä :) 

Juhlat juhlittiin melko pienellä porukalla, mutta hauskaa oli :) Pikkuprinsessa sai lahjaksi prinsessajuttuja ja rahaa, jota oli toivonut Disneyworldin matkaa varten. Lahjaksi saamat Belle- ja Tuhkimopuvut vaihtuivat päälle ahkeraan.


Jo aamulla heti lahjojen avaamisen jälkeen piti saada Tuhkimo-mekko päälle :)


Päivänsankarin toiveena synttärikakuksi oli Belle-kakku. Bellenmuotoisesta kakusta tuskin olisi tullut mitään, joten yritin keksiä jotain muuta. Kuumeisesti ideoin Bellekakkua ja inspiksenä toimikin Bellen keltainen mekko, josta kakun väri muodostui. 

Kakku ei tosin olisi ollut Belle-kakuksi tunnistettava vain pyöreänä ja keltaisena, joten ajattelin lisätä siihen Belle-koristeen. Etsiskelin syötävää Belle-koristetta tuloksetta, mutta Anttilan leluosasto pelasti ;) 

Olen käpälöinyt sokerimassaa ennenkin, mutta vain pieninä kuvioina. Nyt piti kaulata massasta päällinen koko kakkuun ja vähän kieltämättä hirvitti. Yllättävän hyvinhän se meni kun sain kaulattua levyn kerralla sopivaksi :D Sivuille väkersin valkean "nauhan" ja rusetin. Rusetti näytti mielessäni paljon paremmalta kuin mitä luonnossa... No ehkä sen rusetiksi tunnisti. Pelastin kakun Marianne-palloilla, joista tekaisin "helmet" kakun ympärille. Valkean ja keltaisen sokerimassan reunaan jäi rumia kohtia enemmän ja vähemmän, joten tein yli jääneestä valkeasta massasta tähtiä hieman paikkaamaan :D Sisäänsä tuo kakku kätki suklaakakkupohjan, pätkis-mascarponekerroksen, mansikoita, sekä mansikkarahka-kermavaahtoa. Suklaakakkupohjan ohjeen löydät reseptit-osiostani (alkuperäinen ohje on Kinuskikissan, joten löydät sen myös osoitteesta http://www.kinuskikissa.fi). Jotta kakusta tuli tarpeeksi korkea, tein taikinan kaksinkertaisena.  

Kahvipöydän väriteemana oli tietenkin prinsessamaiseen tyyliin neidon lempiväri vaaleanpunainen. Synttärikakun lisäksi tarjolla oli tietenkin voileipäkakkua ja juustokakkua. Juustokakkuun löydät ohjeen resepteistäni. 

Tytön synttärit alkaa olla jokakeväinen astiakaapin päivityshetki :D Niin tänäkin vuonna... Uusia astioita tuli hankittua: Kastehelmen tarjoilulautanen ja jalallinen kakkulautanen ja Teeman leipälautasia ja pari kahvikuppia aluslautasineen. Teema-astiastomme alkaa olla kasassa (vaikka kissa niitä mukavasti joskus hajottikin...) mutta Kastehelmisarjaa pitäisi ostaa lisää, ainakin jälkiruokakulhojen muodossa :) 

Sain maalattua keittiön hyllynkin ja mustat valokuvankehykset mätsäävät hyllyyn täydellisesti. Myös prinsessan 3-vuotis kuva pääsi kehyksiin seinälle :) 

Hyllystä tuli paljon paremman näköinen mustana. Tavarat hyllyssä tosin hakevat vielä paikkaansa, mutta niinhän meillä muutenkin koko ajan tapahtuu.
Eilen saimme nauttia keväisestä valoilmiöstä, kun aurinko paistoi :) Kävin kuvaamassa suloista vauvaa ja leikimme tytön kanssa kotona prinsessaleikkejä. Tänään taitaisi päästä jo vihdoin treenaamaan flunssan helpotuttua. Mukavaa höntsäillä vapaapäivät kun ei ole mitään pakottavia menoja tai tekemisiä. Kirppiskin loppui viime viikolla ja hyvän tilinkin tein :) Rahat tulikin jo sijoitettua, mutta kerron siitä myöhemmin ;) 

Hauskaa keväistä - ja toivottavasti aurinkoista päivää! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)