perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen

Pääsiäinen on taas täällä! Vaikka pääsiäinen onkin mukava kevään juhla ja pidän siitä kovasti, emme kuitenkaan valmistele pääsiäistä samanlaisella innolla kuin joulua. Pääsiäisen värimaailma rantautui kotiimme kuitenkin jo hyvissä ajoin ja kotimme on saanut pieniä keltaisia piristeitä kynttilöiden, sisustustyynyjen ja kukkien muodossa. 

Jotain yhteistä joulun ja pääsiäisen juhlinnassa meillä kuitenkin on, nimittäin kukat. Kuten joulunakin, myös pääsiäisenä kotimme täyttyy juhlasesongin kukilla. Narsissit, tulppaanit, helmililjat...  Tänä keväänä olen suosinut erityisesti neilikoita niiden pitkän kestävyyden takia. 


Askartelimme tytön kanssa pääsiäismunia ja jo ala-asteella omaa huonettani koristanut noita-akka lennähti jälleen ikkunaamme. Lapsuudessani tuo samainen noita saattoi roikkua koko kesän huoneeni ikkunassa :) Nyt ehkä korjaan sen hieman aiemmin jo pois... :D

Tänä pääsiäisenä meillä on aihetta juhlaan, kun huonompi puolisko täyttää pyöreitä vuosia. Annoimme malttamattomina lahjan jo eilen, vaikka synttäripäivä onkin vasta maanantaina. Isi oli yrittänyt pummia tietoa tyttäreltä lahjasta jo aiemmin viikolla, mutta tytsy oli paljastanut vain, että se on jotain mustaa :D Lahja tuntui olevan mieluinen ja toukokuussa pääsemme sitten nauttimaan lahjasta reissun merkeissä, siitä lisää myöhemmin :) 


Juhlan kunniaksi päätin testata lampaan kokkailua. Heitin mausteet lihaklöntin päälle ja heivasin koko komeuden uuniin. Paistista tuli ihan mielettömän hyvää! Ensimmäistä kertaa elämässäni tein lammasta - ja hyvin tuloksin! :) Jälkkäriksi oli perinteisesti panna cottaa, pääsiäismäisellä twistillä - eli persikoiden kera :) Tämän verran minäkin sain syödä jälkkäriä :D Hyvää oli, kuten aina. Väsäsin myös sitruunamarenkitortun. 


Huomenna kummipoika perheineen tulee kylään ja sunnuntaina menenkin taas töihin. Katsotaan mitä kaikkea jännää ensi viikko tuo tullessaan! Iloista pääsiäistä!! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)