sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Fiilistelyä

Ulkona tuulee ja vettä on sadellut pitkin päivää. Loppukesäinen fiilis alkaa oikeasti tulla väistämättä ja tänään se iski rajusti kun kävimme Cittarissa. Koulureppuja, vihkoja, kalentereita ja penaaleja oli tullut myyntiin! 

Muistan lapsena kesälomalla sen pettymyksen fiiliksen, kun mummolassa selailin päivänpostia ja mainoksissa alkoi vilistä reppuja ja muita koulutarvikkeita. Siitä alkoi lähtölaskenta koulun alkuun. Etukäteen niin pitkältä vaikuttanut kesäloma alkoikin loppua - ja nopeastihan ne pari viimeistä viikkoa sitten menivätkin. 

Olen selaillut viikonloppuna vanhoja sisustuslehtiä ja jostain syystä olen tutkinutkin tarkasti syksyn numeroita. Tulevan syksyn fiilistely alkaa näkyä jo kotonakin, sillä kaivelin tänään lyhtyjäkin vähän esille. 

Säät eivät ole suosineet tänä kesänä juurikaan ja koska omat kesäsuunnitelmat alkavat olla toteutettu, ei syksyn tulo oikeastaan haittaa. Syksy tuo mukanaan taas niin paljon uutta kivaa. Mustikat alkavat olla kypsiä ihan näillä näppylöillä ja kantarellejakin saattaisi alkaa löytyä. Myöhemmin syksyllä sitten saa poimia sieniä (joita on tänä vuonna oikeasti löydyttävä mieli saada sienisalaattia jouluna...) ja mikä parasta - syyskuussa olisi vuorossa taas matka Lappiin! 

Huomenna taas töihin ja tiistaina lähdemmekin maalle muutamaksi päiväksi. Toivotaan, ettei ainakaan koko aikaa sataisi, jotta pääsisimme käymään Savonlinnassa ja vaikka katsastamassa kantarellien kasvua. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)