lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesäkukkia


Lauantaiaamupäivä ja vapaat aluillaan. Tällä erää vapaat ovatkin vähän lyhyemmät vuoronvaihdon takia, mutta maanantain työvuoron jälkeen alkaakin sitten vastaavasti päivää pidempi vapaa. 

Tytsy lähti mummolaan yökylään vielä ennen mummin kesäloman loppumista. Hyvin työllistetyn yön jälkeen minä köllähdin sängylle viltin alle. Viileä kesätuuli puhalsi ikkunasta mukavasti eikä ennustetusta, lämpimästä - saati aurinkoisesta - kesäpäivästä ole kyllä tietoakaan. Veneilemään siis ei liene tarvitse tänään lähteä. Ikkunakin oli lopulta pakko laittaa kiinni ja tyytyä vain katselemaan harmaata säätä ikkunalasin läpi. 


Vapaat alkavat aina muutamien vakiopuuhien merkeissä ja yksi näistä askareista on parvekkeen kukkien hoitaminen. Kukille vettä korviin ja kuivat kukkaset pois. Tänään jouduin tosin karsimaan pari kukkasta kokonaan. Istuttamani lemmikit kasvoivat tuuheina ja hyvännäköisinä aina näihin päiviin asti, mutta kukkia ne eivät tehneet ja nyt ne ovat täysin nuupahtaneet. Myös lyhdyssä ollut orvokki piti liipaista pois. Lyhtyyn voisikin jo laittaa kynttilän, kun tuntuu nuo kesäillat jo hieman hämärtävän...


Mutta jotain onnistumistakin kukkien kanssa on, nimittäin siemenestä kasvattamissani ruiskaunokeissa on nuput! En olisi uskonut, että ruiskaunokit edes kasvavat, kun laitoin ne 
Arabian vanhaan astiaan pihalle jo ajat sitten. En ole vaalinut niitä yhtä hyvin kuin esimerkiksi tomaatteja, mutta kappas vain - ruiskaunokit kasvavatkin parhaiten! Nuppujen aukeamista odotellessa :) 

Myös toinen amppelikukka kukkiikin ihmeeksi, ensimmäistä kertaa koko kesänä. Olin vakuuttunut, ettei kukkaan tule yhtään kukintoa koko kesänä, mutta toisin kävi. Viime viikonlopun lämmin sää sai ilmeisesti kukkasen virkoamaan ja nyt se alkaakin loistaa vaaleanpunaisessa väriloistossaan. Myös pelargoniat ovat tehneet paljon uutta kukkaa. Täytynee tällä kertaa säilöä pelargoniat kellariin talveksi, jotta saan istuttaa ne ensi kesänä uudelleen. 

Katsotaan päivätirsojen jälkeen, mitä tänään keksitään. Mukavaa viikonloppua! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)