lauantai 18. heinäkuuta 2015

Marjaisaa viikonloppua

Kotiuduimme eilen maalta kotiin. Muutama päivä tuntui hujahtavan taas ohi liian nopeasti. Torstaina serkkuni ihanat tytöt liittyivät seuraamme ja tytsyillä oli tunnelma katossa. Prinsessaleikit jatkuivat aina nukkumaan käyntiin asti. 

Löysimme tytsyn kanssa pihatien varresta mustikoita, joista saimme yhdessä mansikoiden kanssa leivottua piirakan. Piirakan ohjeen (omenapiirakka) löydät keittiössä-osiostani, josta löydät reseptejäni. Ohje on hyväksi havaittu vanha köksänkirjan ohje ja teenkin tuolla piirakkaohjeella kaikki piiraat. Kävin katsomassa myös kantarellitarjontaa, mutta laihaksi jäi saalis. Edes alkuja ei vielä löytynyt. Löysin kuitenkin paljon metsämansikoita. Ensimmäisen metsämansikan maistettuani palasin muistoissani jonnekin vuoteen 1992 ja kesäiseen mummolaan, jossa Aili-mummo toi metsästä ison purkillisen metsämansikoita minulle. Mummo kaatoi mansikoiden joukkoon hieman maitoa ja ai sitä herkkua! 
Lähdimme eilen aamulla jo hyvissä ajoin ajelemaan kotiin päin, kun itsellä riitti puuhaa ennen työvuoroa. Jotta tekeminen ei vain olisi loppunut kesken pyykkäämisen, hiustenvärjäyksen ja siivoilun lomassa, ostin viiden kilon laatikon mansikoita. Edelliskesän mansikoita ei ollutkaan pakastimessa enää kuin kaksi rasiaa. 

Kukatkin olivat vielä hengissä kun tulin kotiin. Kotomies tosin oli ollut hiukan yli-innokas kukkien kastelussa ja muuttanut tomaattiruukut riisiviljelmiksi - ainakin vesimäärästä päätellen. Toivotaan, että tomaatit eivät happane... No eivätpä ainakaan kuivuneet poissaollessani.


Makoisaa viikonloppua! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)