torstai 16. heinäkuuta 2015

Pöndellä

Kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat on tullut maistettua, sekä pellolta että metsästä. Metsämansikat olivat vielä hiukan raakoja, mutta pari kypsää marjaa löydettiin tytsyn kanssa, jotta saatiin suut makiaks. Tänään olisi tarkoitus lähteä katsastamaan kantarellien kasvua.

Tulimme tiistaina pidemmän vapaani kunniaksi maalle kotiseuduilleni muutamaksi päiväksi tädin kesäpaikalle. Olemme ehtineet muutaman päivän aikana tehdä kaikkea kivaa. Ulkonakin olisi ihana olla enemmänkin, mutta kauhea itikkalauma ympäröi välittömästi. 

Tiistai-iltana toteutimme kummitädin huikeita idiksiä. Hän oli suunnittellut nuotiopaikkaa, johon tarkoituksena oli purkaa vanhasta navetan kivijalasta kiviä. Kummi kaivoi pohjaa nuotiopaikalle ja minä heiluin navetan kivijalan päällä irroitellen kivijalasta sopivia kiviä. Homma toimi hyvänä treeninä kun nostelin ja heittelin kivenmurkuloita alas. Meno kivijalan päällä oli melko eläimellistä, kun kivien raosta paljastui sisiliskoja ja rupisia sammakoita - miljoonista kusiaisista ja itikoista puhumattakaan. Täytyy nostaa hattua entisajan ihmisille, jotka ovat rakentaneet navetan - melko todennäköisesti käsipelillä. 
Juniorin kanssa pikkuautoleikkejä. 
Eilen kävimme Savonlinnassa ja moikkaamassa kummipoikaa. Näistä lisää myöhemmin :) Tänään seuraamme liittyy neidon pikkuserkkuja, joten menoa ja melskettä varmasti riittää. Huomenna lähdemme kohti kotia kun lauantaina odottaa jo työvuoro. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)