perjantai 17. heinäkuuta 2015

Savonlinna


Keskiviikkona suuntasimme toiseen entiseen kotikaupunkiin, Savonlinnaan. Menomatkalla pysähdyimme Kerimäellä ja kävimme Kirkkorannassa. Puruvesi kimalteli kirkkaana ja tytsyn piti tietenkin kädellä kokeilla oliko vesi kylmää. Olen itse käynyt kyseisellä rannalla joskus 20 vuotta sitten serkkupoikien kanssa uimassa. 


Kerimäeltä jatkoimme matkaamme Savonlinnaan. Kävimme tunnin mittaisella laivaristeilyllä, joka kulki Savonlinnan ympäri. En ole itse koskaan aiemmin käynyt kyseisellä risteilyllä, joten oli kiva päästä katsomaan kaupunkia vesiltä käsin. Risteilyjä lähtee tiheimmillään puolen tunnin välein eri laivoilla. Joillain laivoilla pääsee katselemaan myös mm. Punkaharjun ja Kuopion maisemia. Olisin halunnut matkustaa laivalla Lappeenrannasta Savonlinnaan tänä kesänä, mutta laivavuoroja ei enää kulkenutkaan kuin pari kertaa koko kesän aikana. Kanavaristeily Lappeenrannassa täytyy nyt tänä kesänä kolmen vuoden aikomisen jälkeen vihdoin toteuttaa. 

Tyttö odotti eniten luonnollisesti Olavinlinnan ohitusta, koska linnassahan voi asua vaikka prinsessa. Emme ainakaan tällä kertaa prinsessaa nähneet, mutta hienohan se linna on :) Sää oli aurinkoinen ja melko lämmin. Ajoitimme risteilymme sopivasti sään puoleen, koska satamaan päästyämme alkoi hetkeksi tihuutella vettä. Rantauduttuamme kävimme vielä torilla kahvilla ja lähdimme takaisin tädin kesäpaikalle. Piti maistaa lihalörtsyäkin, mutta ei kyllä vedylle vedä vertoja mitenkään... :D 

Illemmalla kävimme vielä moikkaamassa kummipoikaa perheineen. Voi sitä riemua kun lampaat laidunsivat talon pihalla ja voi sitä itikoiden määrää... Kummipojan perheeseen oli muuttanut uusi asukas, pienen pieni rääpäle, kissanpentu Väiski. Väiski sulatti minun sydämen täysin. On ne kissavauvat ihania. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)