tiistai 28. heinäkuuta 2015

Sekaisin mustikoista


Vapaat starttasivat eilen aamulla ja suuntasin jälleen mustikkametsään. Tällä kertaa äitini lähti mukaan - etsimään kantarelleja (luetaan: tarinoimaan kannonnokkaan). Mustikat olivat kasvaneet muutamassa päivässä lämmön ja sateen vaikutuksesta ja ooooiiii miten isoja ne olivatkaan! Ja miten paljon niitä oli! Metsästä ei meinannut malttaa lähteä pois, kun koko ajan löytyi sinisiä mättäitä, joissa komeili mehukkaita mollukoita. Viisi litraa keräsin, mutta lopulta oli pakko malttaa lopettaa ja lähteä hakemaan neitiä hoidosta. 

Lauantaina haimme ennen Tykkimäelle lähtöä meille uuden perunalaatikon. Löysin laatikon nettikirppikseltä ja jälleen yksi loota kotiutui meille. Facebookissa laatikko jo vilahtikin. Loota on pitkänmallinen, mutta hieman edellistä mummolasta löytämääni laatikkoa kapeampi. Lootassa on todennäköisimmin oikeasti säilytetty perunoita, koska sisuspuoleen on pinttynyt vanhaa multaa. Laatikko vaatii hiomista ja pintakäsittelyä. Lopputulos löytyy blogista myöhemmin :) 

Tänään luvassa olisi (aina yhtä vastenmielinen) ruokakauppareissu, pyykinpesua, siivoilua ja leipomista. Oikein mukavaa tiistaipäivää! 

Tälle mustikkareissulle en kameraa jaksanut raahata,
joten kuvat ovat kesän 2013 mustikkareissulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)