perjantai 21. elokuuta 2015

Otsasuoni pullistuu osa 2


Kolme viikkoa olemme rempanneet ja ilmassa alkaa olla jo pientä kisaväsymystä. Toisin sanottuna, mitta alkaa olla aikalailla täynnä. Autotalli tursuu purkutavaraa, samoin kuisti. Olemme nyt kolmisen viikkoa korjailleet toisten jälkiä. En vieläkään pysty käsittämään, miten joku voi päästää talonsa tuohon kuntoon... Edes siivousta ei ole tehty - saati että mikään paikka olisi kunnossa. Ainoa ammattitaidolla rakennettu osio talosta on hirsirunko - sisusta onkin tehty mitä mielenkiintoisimmilla ratkaisuilla: halvalla ja tee-se-itse-meiningillä - päin persettä. Parhaimpana kirsikkana kakun päällä (hiirenpaskan- ja raatojen lisäksi) löysimme parvelta linnunpaskaakin.


Remppamies irroitteli eräänä päivänä veskinlattiaa ja vanhoja villoja. Maalasimme kaverin kanssa tällä aikaa yläkerran kaidetta, kun alhaalta kuului yhtäkkiä "hyi helvetti". Mikki hiiret olivat päättäneet tehdä veskinlattian alle pesän ja olivat kuseksineet villat siinä sivussa. Vessa kärysi aivan vaipparoskikselle. No, pitäähän siimahännilläkin oma vessa olla, mutta toivotaan, että tekevät jatkossa majansa ja erityisesti sen huussinsa jonnekin muualle.Eräs alivuokralainen oli tehnyt pesän myös keittiönkaappien alle sokkelilevyn taa - siis käytännössä keittiöön. Bongasimme jo aiemmin keittiötä purkaessa sokkelin poiston jälkeen, että kaapistojen alla tursui villatuppeloita - ja useita hiirenloukkoja. Eräästä loukostapa löytyi myös eräs alivuokralainen. Hiirulainen oli virunut loukossa jo tovin... Miksi laittaa hiirenloukkoja, jos niitä ei viitsi koskaan tarkistaa?!?! YYYÄÄÄÄÄÄÄÄKK! Joudumme nyt jyrskäyttämään keittiönlattialle jonkin desinfiointipommin, koska meillä tuo lattiaosa jää näkyviin kaappien alta, kun sokkelia ei tule. 


Keittiö on nyt purettu kokonaan ja odotamme innolla uusia kaappeja saapuvaksi.
Maalasin eilen tuulikaappia ja jouduin jälleen PURKAMAAN vähän lisää... Ihme listavirityksiä, vinoja väliseiniä ym. ym. HUOOOOOHH. Nyt tuulikaapin naulakkonurkkaus on purettu kokonaan ja kaikki tila on otettu hyötykäyttöön. Tuulikaappiin on ostettu valmiiksi lattia, jonka voisi asennella paikoilleen kunhan kaikki seinät on maalattu loppuun. Kaikesta purkamisesta ja aukirevityistä kohdista masentuneena, en ole huomannutkaan, että remppa on myös edennytkin. Kaveri kävi auttamassa kaiteen maalaamisessa (iso kiitos!) ja olkkarinkattokin on saatu jo kertaalleen maalattua. Kaikki katot on siis maalattu, mutta olkkariin tarvitaan vielä toinen maalikerros. Isoin makkarikin odottaa enää lähinnä hirsisuojaa ylleen. Olkkarista puuttuu tietenkin myös hirsisuojat seinistä ja kattoparruista. Ja listat toki puuttuvat joka paikasta. Kattolistat lähinnä maalaamme, mutta lattialistat menivät vaihtoon. Nuohooja on tulossa käymään tänään ja remppamies tosiaan aloitteli vessanlattian korjauksen (koska tätä emme osaa itse, teetämme ammattilaisella, olisi ollut hyvä vinkki tätä taloa rakennettaessakin...). Vessanlattia tehdään jo tarkoituksella hiukan alemmas, jotta saamme jossain vaiheessa viriteltyä sinne lattialämmityksen ja laatoituksen. Sain eilen maalattua tasoittamani seinätkin toistamiseen. 


Kaide kutakuinkin maalattuna. Olkkariamme somistaa tällä hetkellä uusi vessanpönttö. Uunikin odottaa maalia pintaansa. 
Parven katto on maalaamatta. 
Kylppäriä kaakelimaalauksen jälkeen. Kaakelimaalia on vedetty kaksi kerrosta ja
vielä kolmas kerros on sudittava. Lattiat ovat vielä käsittelemättä. Kaakelimaalaus
toimii nyt ensiapuna ennen varsinaista kylppäriremppaa. 
Putkimiehet kävivät eilen irroittamassa keittiön hanan ja viemäriputket ja korjaamassa kylppäristä nölkkäsevän putken (joka sekin oli kyllä vuotanut jo kaaaaauan, kaikesta nauttisin, kaaauuuuan kanssasi armaani, tralalei). Putkimiehet naureskelivat putkien(kin) ihme virityksille, liekö nekin joku diy-mies tehnyt. Kovasti mietityttää kyllä, miten rakennustarkastaja on aikanaan hyväksynyt esim. kylppärinlattian, kun kaadot on tehty mikä minnekin. Innolla odotan kylppäriremppaa... Toisen putkimiehen kanssa tutkimme kodinhoitohuoneen tee-se-itse-hirvitysseinämää ja bongasimme, että altaalle on putket valmiina, joten saan kuin saankin kodinhoitohuoneeseen kaipaamani altaan ja hanan! Keittiö tulee maanantaina, joten sitten alkaakin kasaustalkoot. 


Purimme kaljupäisen herran kanssa kammottavat yläkaapin rötisköt seinästä ja käytävämäinen tila avartuikin kummasti. Tiiliseinä olisi kiva jättää näkyviin, mutta lienee mahdotonta, kun osa seinästä on rapattu.
Kodinhoitohuoneen ihanuutta... 
Kaakelimaali teki ihmeitä kodinhoitohuoneessakin. Lattia on käsittelemättä sielläkin.
Veskin peilikaappi lojuu milloin missäkin, pitäisi sekin ehtiä maalata. 

Kävimme tytsyn kanssa myös eräs aamupäivä tekemässä pari hankintaa kotiin ja saimme näin samalla vietettyä yhteistä aikaa muuallakin kuin remontin ja hiirenpaskan keskellä. Shoppailureissulta matkaan tarttui mm. lamppu tuulikaappiin. 

1 kommentti:

  1. Noniin...tällästä postausta odottelinkin. Juurikin tämä oli syy miksi asuimme talossa vaan vuoden...Talo oli niin huonosti tehty! Talvella oli muutes ihan sikakylmä, esim isossa makkarissa pakkasella +13c. Ja kuten aiemmin sanoin, vessassa perse jääty talvella... Hirsirungostakaan en menis takuuseen...sikälimikäli kylän ihmisiin on luottaminen. Kaikilla oli talon rakennusvaiheista kerrottavaa, ei niin hyvää sellaista :( Tekemänne remontti näyttää kuitenkin hyvältä! Toivon todella, että saatte talosta kunnostettua kelpo kodin itsellenne! Tsemppiä remonttiin!!

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)