lauantai 15. elokuuta 2015

Remontti eteneeKikkeliskokkelis, hengissä ollaan ainakin vielä. Kolmen päivän sykleissä tulee oltua remontoimassa ja joka neljäs päivä käyn töissä. Muutamat kuvaukset väliin eikä aikaa sitten paljon mihinkään muuhun jääkään. No, ei tarvitse iltaisin paljon unta odotella. Paljon on talolla saatu aikaiseksikin - vaikka tuntuukin, että olemme kyllä enemmän purkaneet kuin tuottaneet uutta. 

Tämän hetkisiä saavutuksia ovat kattojen maalaukset. Keittiö, eteinen, tyttären huone, vaatehuone, vessa, vierashuone ja puolet olkkarista ovat jo saaneet valkean maalipinnan. Enää puuttuu siis tuulikaappi, isoin makkari ja puolet olkkarista sekä parvi. Kodinhoitohuone ja kylppäri saavat maalin kattoonsa vasta myöhemmin. Tuulikaapin kammottava "naulakko" hässäkkä on purettu ja nyt jo pintakäsitelty.
Naulakkoon on tarkoitus tehdä hyllyjä ja ripustustilaa. 
Seiniäkin on ehditty jo käsittelemään. Eteisen, tytön huoneen ja vessan hirseinät on käsitelty valkeaksi sävytetyllä hirsisuojalla kahteen otteeseen sekä yksi olohuoneen seinämä. Myös sauna on saanut saunavahan ylleen. Myös vessankaakelit saivat ensimmäisen kerroksen kaakelimaalia pintaansa. 


Saunanlattia odottaa käsittelyä harmaalla kaakelimaalilla.
Sauna raikastui valkoisella saunavahalla kummasti tummasta männystä. Vahaa voisi levitellä vielä ehkä kolmannenkin
kerroksen ja myös pyöröhirsiseiniin, jotka jätin luonnontilaan. 
Tytsyn huoneen seiniä. 
Myös ikkunoiden ympäryslaudat on maalattu sekä osa ovenpielistä. Eteiseen, tuulikaappiin ja veskiin oli myös käytetty parille pienelle seinänpätkälle varsin älykkäästi suurinta inhokkiani - lasikuitutapettia. Niinpä sainkin kokeilla tasoituslaastin levitystä - ja sehän olikin itseasiassa melko kivaa. Ehkä jopa kivinta remontissa tähän asti. Tasoite jäi rosoiseksi - tarkoituksella - ja sai valkean maalin ylleen. 


Tuulikaapin seinä oli suurin lasikuituhirvitys ja se on saanut tasoitteen
päälleen. Lasikuitutapetin alla oli kipsilevyä, joten tapetin repiminen ei tullut
edes kysymykseen, koska kipsilevy ei olisi sitä kestänyt.
Päälle tasoittaminen oli muutenkin helpompaa.
Tytsyn huoneessa yhdellä seinällä oli kaamea, päin honkia laitettu tapetti, joka lähti tietenkin pois. Helposti tapetti ei todellakaan lähtenyt, mutta apuun riensi Kiillon tapetinpoistoaine, ja johan vanha tapetti sai kyytiä! Tapetinpoistoaine levitettiin seinään telalla ja annettiin vaikuttaa. Tämän jälkeen vanha tapetti vain revittiin pois. Meistä kumpikaan ei ole koskaan tapetoinut, mutta se menikin yllättävän hyvin  ja uusi (turhaa kai edes mainita) vaaleanpunainen tapetti komeilee tytsyn seinällä. 


Vessanlattiaan oli tarkoitus laittaa laatat, mutta suunnitelmiin tuli nyt pieni muutos. Revin seinää käsitellessäni muovimattoa pois ja huomasin, että muovimaton alla on lastulevyä/vaneria. Vaihdamme uuden lastulevyn alle ja laitamme tähän hätään muovimaton. Vessa laatoitetaan myöhemmin samalla kuin tuulikaappikin. Laatoituksen yhteydessä tiloihin olisi tarkoitus asentaa myös lattialämmitys. 

Putkimies kävi irroittamassa vessanpöntön ja altaan hanoineen. Uusi allaskaluste tuotiin eilen Ikean reissulta ja wc-pönttö on ostettu. Toivotaan, että saamme vessanlattian lähipäivinä kuosiin ja ensi viikolla putkimies voisi tulla asentamaan uudet vessankalusteet ja sittenhän talolla voisi jo olla yötä?!? :) Ja jotta hommat eivät vain loppuisi kesken - viime lauantaina pihaamme saapui myös puukuorma. Kolme mottia sain yksin pinottua lauantaina liiteriin asti ja kaljupäinen herra mätteli eräänä hellepäivänä vielä lisää, mutta vielä 4 mottia odottaa ulkona... Huuooohh. 
Eilen kävimme tosiaan Ikeassa hakemassa matkaan yhtä jos toista ja illalla tilaukseen lähti keittiö. Keittiön jääkaappiseinämä jää nykyiselleen ennenkuin keksin, mitä siihen haluan. Ensin tarkoituksena oli tälle seinämälle vaihtaa vanhoihin runkoihin uudet ovet, mutta sepä ei onnistunutkaan, kun rungot ovat niin ihmeen kokoisia. No, käytäntö näyttänee mitä toiselle kaappiseinustalle tarvitaan. Vanhoja runkoja ei tosiaan voinut käyttää ollenkaan, vaikka osa oli tarkoitus käyttääkin, koska ne olivat niin outoa kokoa. Katsotaan, miten keittiön kanssa käy ja millainen sotku saadaan siitä aikaiseksi! 

Tämä on ensimmäinen aamu nyt oikeastaan pariin viikkoon, kun ehdin juoda aamukahvin rauhassa ja päivitellä vaikka blogiakin. Illemmalla on luvassa hääkuvaukset, joten tämä päivä on remonttivapaata. Seuraava työvuoro on maanantaina ja huominen meneekin isoimman makuuhuoneen katon kimpussa. Ensi viikolla on onneksi ruhtinaallinen viiden päivän vapaa - jota seuraa viikon työputki - joten uskoisin, että remppakin tuona aikana etenee. 

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Talo on paljon valoisampi. Tuo tuulikaapin kaappi oli kyl mielenkiintoinen...meillä oli siellä kenkähyllykkö. Lattialämmitys vessaan on hyvä idea, on meinaan jäätävän kylmä talvella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Talo tuntui saaneen kaivattua korkeutta valkoisen maalin myötä ja muutenkin valostui kummasti. Tuulikaapista ensimmäisenä lähti haitariovi ja katsotaan, mitä kaikkea tuolle kaapin/naulakon höskälle keksitään :)

   Poista
 2. En muistanutkaan sitä haitariovea :D

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)