tiistai 25. elokuuta 2015

Tuulikaappia ja kasa laatikoita

Hohoo, täällä taas. Työviikko on hyvin työntäyteinen ja remontti ei tällä viikolla etene kyllä juurikaan mihinkään. Eilen sain pikavisiitilläni peräti tuulikaapin lattian tehtyä loppuun ja ruuvattua yhden listan paikoilleen. Samalla myös vastaanotin keittiön, joka on tällä hetkellä vain komea kasa pahvilaatikoita. Kasaustalkoot alkanevat perjantaina. 


Viikonloppuna laitoimme tosiaan tuulikaappiin lattiaa ja muutaman ovilistan paikoilleen. Tuulikaappiin tulee jossain vaiheessa laatta ja lattialämmitys, joten väliaikaislattiaksi laitoimme vanhan järkyttävän ja kuluneen vihreän muovimaton tilalle vinyylisen lattian. Lattia asennetaan laminaattityylisesti ponttauksella, täysin ilman liimoja, nauloja tai muita kummempia kiinnityksiä. Vinyyliliuskat leikkaantuvat näppärästi mattoveitsellä (tai no näppärästi jos on itse näppärä...) 

Vinyyli on paljon kestävämpi kuin perinteinen muovimatto. Kalliimpaahan lattiamatsku oli reippaastikin, mutta varmasti hintansa väärti. Maalasin kolhiintuneita ja nuhraantuneita ovenpieliäkin ja niinkin pienellä toimenpiteellä tila raikastui kummasti. 

Jo parin ovilistan kiinnityksen jälkeen yleisilmeestä tuli huoooomattavasti siistimpi. Talossa on käytetty katto-ja ovilistoina lähinnä lautoja. Ajattelin ensin, että osa laudoista maalataan ja uusiokäytetään listoina, mutta tulimme toisiin aatoksiin ja kaikki laudat päivittyvät oikeiksi listoiksi (paria ovenpieltä lukuunottamatta). Hirsitalo luo erilaiset vaatimukset listoillekin, kun raot ovat monesti paljon suurempia painumisvaran vuoksi, joten varmaan siksi ja lautojen edullisuuden vuoksi niitä onkin talossa listojen virassa käytetty. Listoja saa onneksi niin monen eri kokoisena, että voimme hyvillä mielin tunkea laudat polttopuuksi :) 

Purimme kokonaan tuulikaapissa olleen kaappihässäkän pois, joten nyt pitäisi keksiä, millainen uusi naulakko olisi :) 


Vasen ovenpieli on viimeistelty ovilistoilla ja kyllä kelpaa! 
Tuulikaapissa hääräillessäni vaihtelin uusia villoja ulko-oven reunustoille ja löytyihän sieltä taas uusi edesmennyt alivuokralainenkin seinän välistä. YÄÄÄKK. Rassukka oli ilmeisesti popsinut myrkkyä, ainakin viereisen sähkökaapin päällä näkyi joku myrkkypussukka notkuvan. Onneksi olen jo tottunut, niin ei enää ällöttänyt niin paljoa. Toivottavasti meidän hiirikuninkaat karkoittavat siimahännät lopullisesti... 


Tehokkaasti Sepi ainakin leikkihiiriä jahtaa, joten
toivoa sopii, että myös oikeat hiiret saavat kyytiä.
Kaikesta huolimatta remppa on edennyt aika hyvin. Ison makkarin seinätkin on käsitelty kertaalleen ja ehkä pieni optimismi alkaa nousta esiin, että ehkä tästä vielä valmista tulee. Veskinlattia pitäisi saada tällä viikolla kondikseen, ehkä. Kylpytilat odottavat vielä pintakäsittelyä ja olkkarinkatosta pieni siipale toista maalikerrosta. Hirsien tehopesun jälkeen pääsisimme myös käsittelemään olkkarin seiniä. 

(Unohdin ottaa kameran mukaan talolle, joten kuvat on räiskitty reteästi iPhonella.)

1 kommentti:

  1. Tuulikaappi näyttää kivalta, huomattava parannus 😊 Mielenkiinnolla jään odottelemaan millainen keittiö laatikoista paljastuu!

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)