sunnuntai 2. elokuuta 2015

Viikonlopun remppaa


Heinäkuu mennä hujahti ja elokuukin jo ehti vaihtua. Vapaa viikonloppu hurahti tehokkaasti uudessa kodissa remonttia tehden ja päivät tuntuvat hurahtavan vielä nopeammin ohi. Talolla olisi tekemistä niin paljon kuin vain ehtii ja jaksaa tehdä ja kaupunkikotiakin pitäisi jaksaa ylläpitää vielä tovi. Perjantaina hainkin töistä päästyäni maalaustarvikkeita ja maaleja K-raudasta. 

K-raudassa oli asiantunteva palvelu (kuten aina), isot kiitokset sinne suuntaan! Seiniin ostin hirsisuojan, mikä sävytettiin valkeaksi. Hirsisuoja on hiukan läpikuultava, jotta puun fiilis jää paremmin näkyviin. En haluaa peittää hirsiseinää täysin - ja maaliahan siihen nyt ei todellakaan laiteta - mutta männyn oranssin sävyn haluan ehdottomasti pois. Olin katsonut netistä Osmo öljyvahaa, mutta se oli himokallista (120€/2,5l) ja tämä hirsisuoja maksoi 80€/9l... Ei huono siis ollenkaan :) 

Luonnollisintahan remppa oli aloittaa kattojen maalauksesta. Kaikki sisäkatot ovat mäntypaneelia, joten muutama neliö on maalattavana, jotta saadaan ne kaikki raikastettua valkoiseksi. Aloitin urakan vierashuoneesta, jonka remontointiin emme nyt keskity kattoa enempää. Katto on maalattava sieltä ensimmäisenä, jotta saamme sinne tuotua muuttokuormaa säilöön. Maalaaminen vain oli paljon hitaampaa kuin olin ajatellut. 


Katon maalaaminen oli melko hidasta puuhaa, varsinkin kun pensseli
oli melko susi. Kuvassa ensimmäinen maalikerros.
Kaveri tuli auttamaan ja hän poisti tytön huoneesta yhdellä seinällä komeilevaa tapettia. Isoimman makkarin ja tytsyn huoneen väliin on rakennettu väliseinä kipsilevyistä - vähän tee-se-itse-miesmenetelmällä ja huomasimme kaljupäisen herran kanssa, että toinen seinänpätkä on rakennettu kaiken hyvän lisäksi vinoon. Joudumme nappasemaan seinästä pienen pätkän pois ja rakentamaan uudelleen... Edelleen herää kysymys: MIKSEI VOI TEHDÄ ASIOITA KUNNOLLA?!? :D Jos ei osaa niin antaa jonkun tehdä, joka osaa. Huooh. 

Talossa oli kauhea sotku. Talo on ollut tyhjillään vuokralaisten muutettua pois keväällä ja hämähäkinseittejä komeilee miltei joka hirren päällä - pölystä puhumattakaan. Talossa ei ilmeisesti muutenkaan ole asunut mikään himosiivooja ja itsellä syyhyää jo sormet päästä siivoamaan talo putipuhtaaksi. Kuitenkaan näin remontin keskellä siitä ei ole juuri mitään hyötyä, joten ehkä minun täytyy nyt vain kestää sotkua. 

Minua häiritsi suunnattomasti (monen muun asian lisäksi... Tällä menolla kaikkien häiritsevien asioiden summana minulta poksahtaa otsasuoni...) pystyynkuivanut sireenipuska. Veli perheineen tuli katsomaan taloa ja niinpä otin rakkaan isoveikan kanssa ja tempaisimme sireenipuskan kuivat osat pois. Kiitti isoveikka <3 

Kaljupäisen herran kanssa purimme keittiönkaapit. Kaapit näyttivät alunperin olevan paremmassa kunnossa kuin mitä todellisuudessa olivat. Tarrasin yhteen laatikkoon ja kävin avaamaan sitä - se ei mennyt enää kiinni. Toinen laatikon etulaita jäi minulle käteen. Kulmakaappi (hyi olkoon!) on täysin räjähtänyt. Tai oli. Nyt liki kaikki kaapit ovat räjähtäneet kun irrotimme ne. Keittiö on melko matala, joten yläkaappien poisto kyllä avarti reippaasti keittiötä. Liesituuletin näytti olevan Lotta Svärdin ajoilta, eikä vm. 98, joten sehän lähti ensimmäisenä. Huuuh. Perjantaina kun yläkaapit ja ylimääräinen taso ikkunan alta on purettu.
Purin onnistuneesti itse (no Kaljupäinen herra poisti yhden vinoon ruuvatun ruuvin poralla) vessanseinältä kamalaakin kamalamman peilikaapin hirvityksen ja muoviset naulakot. Seinällä oli rinnakkain kaksi peilikaappia (?!) ja isompi niistä näytti jotenkin tutulta. Tuumin, että kaapistahan saattaisi saada tuunaamalla kelpo peilikaapin vessaan, joten irroitin kaapin varovasti ja takaahan löytyikin Ikean tarra. Ilmankos oli tutun näköinen, heh.


Vessa alkuperäiskuosissa. 
Vessa katonmaalauksen jälkeen ja ilman
peili- ja allaskaappeja. Lauantaina kävin ostamassa uuden, paremman pensselin ja johan rupesi lyyti kirjoittamaan. Maalasin vierashuoneen katon toiseen kertaan ja hyvältä näyttää! Saatuani vierashuoneen katon valmiiksi, maalasin myös vessankaton ja tytsyn huoneen katon kertaalleen. 

Äitini pesi ikkunat ulkoa päin (ja kuvaili kukkasia...) ja siivoili joutavia rojuja pois. Kaljupäisen herran kanssa poistimme ihmeelliset kattolistat, herra irroitti loput verhotangot, niitti nurmikon ja repi keittiönkaakelit. Kaakeleista ehkä 5 oli liimattu todella tiukasti kiinni ja loput olivatkin vain silikonilla toisissaan kiinni... Jeppis jep. Työnjohtaja katseli iPadista ohjelmia ja huusi vähän väliä isin paukutellessa kaakeleiden kanssa "pitäisi olla hiljaa!" :D Itse keskityin maalaamaan kattoja ja mittailin keittiön kalusteita ja ovia uusia varten. 
Työnjohtopuolella häärivät lauantaina myös Touho ja Nyyti, jotka tulivat ensimmäistä kertaa katsomaan uutta kotia. Kävimme tytsyn kanssa ostamassa kisuille tuliterän potan, joka jätettiinkin suoraan uuteen kotiin. Kuten arvata saattaa, kisut löysivät kattohirret hyvin äkkiä... Parvelta kipitettiin hirsien päälle, josta loikattiin uunin päälle ja alas. Nyyti kotiutui ilmeisesti niin hyvin, että meillä oli kotiin lähtiessä oikeasti vaikeuksia saada karvakasat takaisin kuljetushäkkiin. Illalla karvakasoja odotti vielä toinen kiusanhetki kun ne saivat syödä matolääkkeet... :D Tytsyn makkarinkattokin on maalattu kertaalleen ja väliseinä oikaistu.
Tänään jatkoin kattojen maalausta olkkarin matalasta katosta ja keittiöstä. Maalasin myös vessan katon toistamiseen. Siivoilimme rojuja ja aloimme purkaa kodinhoitohuoneen vimpstaakeja. Kaljupäinen herra poisti loputkin keittiönkaakelit ja oikaisi tytön huoneen väliseinää. 

Vierashuone siivottiin tänään katosta lattiaan ja se toimii muuton ajan
tavarajemmana. Seinät käsitellään sieltä vasta muuton jälkeen. 
Huomenna minun on suunnattava jälleen vuorokaudeksi työmaata kohti. Tytöllä onkin ensimmäinen hoitopäivä isojen ryhmässä! Monta viikkoa on tyttö jo puhunut innoissaan, miten hän pääsee isojen ryhmään. Kaikeksi onneksi päiväkoti säilyy samana, aamuisin tyttö viedäänkin samaan paikkaan mihin tähänkin asti, oma hoitaja lähtee mukaan ja liuta kavereita :) Tytöt ovat käyneetkin jo isojen puolella paljon leikkimässä ja tutustumassa, joten tarkka luettelo leluistakin on tullut :D Vaikka meillä olikin rankka viikonloppu, kissoilla se oli taatusti kaikkein rankin x) 

2 kommenttia:

  1. Hirret muuten kerää älyttömän määrä pölyä päälleen! Heh :)Vessan kaappi on meidän laittama. Vanhaa ei saatu irrottaa, joten laitettiin toinen viereen et saatiin kamat mahtumaan:) Toi vessa oli ihan h i r v e e!! Ja keittiö...kaakelit irtoili, ovet jäi käteen yms. Innolla odotan millasen keittiön laitatte! Meilläkin tytön huone oli tuo teeseitse-väliseinällä varustettu huone, silloin siinä tosin oli vaaleanpunainen tapetti :)

    VastaaPoista
  2. Joo, on komeet pölykerrokset hirsien päällä :D Talo tosin ollut tyhjilläänkin nyt maaliskuusta asti. Vessan toinen peilikaappi oli mielettömän pieni, ei siihen kenenkään purkit voi mahtua :D Löydettiin sieltä diy-seinästä uudemman tapetin alta nätimpi vaaleanpunainen raitatapetti :)

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)