perjantai 4. syyskuuta 2015

Huilitauko


Niinhän siinä sitten kävi, että keittiönremppakin otti ja vähän paisui. Suunnitelmat vaneriseinän osalta olivat hiukan erilaiset ja tarkoitus oli vain kiinnittää vanereita paremmin, mutta yllättäen seinämä oli rakennettu päin honkia ja viisain vaihtoehto olikin nyppästä molemmat taustavanerit irti ja rakentaa niille kunnollinen runko, johon ne kiinnitetään. Hirsien painumisen vuoksi toinen vaneri oli kanittunut oikein kunnolla kiinni ja vaneriseinämän rungot vääntyneet - tosin tokko ne kovin suorassa ovat uutenakaan olleet... :D Vanerin ylä- ja alareunan välinen ero oli kuitenkin kolmisen senttiä, joten mistään pienestä heitosta ei enää ollut kyse :D Nojoo, homma nyt ei onneksi mikään jäätävän iso ole ja remppamies sen ensi viikon aikana tekaisee. Sitten viimein pääsemme (ehkä) kaljupäisen herran kanssa laittamaan keittiönkaapit paikalleen ja remppamies pääsee laatoittamaan kyökin seiniä. Tarkoitushan oli, että seinä olisi laatoitettu jo meidän reissun aikana, mutta eipä se nyt ihan onnistunutkaan. Ei vinoon seinään kannata laattoja tunkea, kun entisetkin laatat olivat ex-omistajan kertoman mukaan sinkoilleet irti - varmaan juurikin tästä syystä. Painumisen vaikutuksenhan näki jo keittiönkaapeista, kun hirsiseinään kiinnitetyt yläkaapit olivat monta monituista senttiä alempana kuin viereisen seinän toverit. Toivotaan, että uusi seinämä ei nyt sotke meidän keittiön mittojamme ihan sekaisin kuitenkaan. 


Vaihdoimme yhden kaapinoven vitriinioveksi autotalliin köijätystä kaapista. Kaapisto menee jossain vaiheessa
kokonaan vaihtoon, jahka keksimme, millaisia kaappeja tälle seinämälle tarvitaan. Olisimme vaihtaneet
useammankin kaapinoven, mutta sopivan kokoisia vitriiniovia ei ollut tätä ovea enempää.
Hajotin kaiken kukkuraksi selkäni keskiviikkoaamuna, mutta onneksi saimme remppaakin tehtyä kipiästä selästä huolimatta. Pesin saunanlattiaa, ison makkarin seinät ovat valmiit - tai no sieltä ei kyllä puutu enää itseasiassa kun lattialistat ja kattolistojen maalaus - maalasin ovenpielet, veskinkaakelit on maalattu valmiiksi asti ja loputkin saunavahat on levitelty. Kaikki katot on maalattu valmiiksi - vierashuoneen ja parvenkattoja lukuunottamatta, jotka maalataan vasta muuton jälkeen.

Eilen saimme vessaan myös listat paikoilleen. Oli hupaisaa laitella lattialistoja vinoon seinään ja ovilistoja kun seinät oli enemmän ja vähemmän vinksallaan. Tämän parempaa lopputulemaa ei oikein saa ennenkuin heilauttaa moukaria näihin surkuhupaisiin väliseiniin. Mennään nyt kuitenkin näillä.
Iso makkari miltei valmiina - vain listojen maalaus ja lattialistat puuttuvat. Ikkunanpokat maalataan jossain
vaiheessa ja makkarin tyylikäs kaapisto käsitellään katseenkestäväksi ja toimivaksi järjestelmäksi.
Samalla oikaistaan vinossa oleva väliseinä.
Teimme tytsyn kanssa vähän ulkohommiakin - hyvin oleellisena asiana näin remontin keskellä. Otimme kaupunkikämpän partsilta pelargoniat pois ja siirsimme ne Ikeasta ostamiini isoihin saviruukkuihin. Niiden olisi tarkoitus talvehtia sisällä, mutta katsotaan nyt kuinka käy. En ole ennen säilyttänyt pelakuita talven yli, mutta monivuotisiahan ne ovat, joten koitetaan nyt ainakin. Ostimme Plantagenista ulkomultaa 160l (kun sai halvalla) ja osa multasäkkien sisällöstä pääsikin jo pihamaalle suuren kiven juureen. Kiven ympärillä on ollut ennenkin kukkapenkki, joka tosin oli hiukan villiintynyt. Istutimme kiven juureen koristekuusen, jonka nimen jo unohdin. Löysimme toisen kukkapenkin (luetaan: villiintyneen heinämättään) kätköistä komeita reunuskiviä, jotka olivat uponneet maahan. Kivet pääsivät reunustamaan uutta kukkapenkin pätkää. Kukkapenkkiä olisi tarkoitus jatkaa johonkin suuntaan kiven ympäri, mutten oikein tiedä, mitä siihen istuttaisimme. Katsotaan. 

26.9. olisi muutto, joten toivotaan, että siihen mennessä suurimmat raot on tilkitty, hiirenpaskat siivottu, vessa ja keittiö olisi toiminnassa ja kylppäriosaston maalailut valmiit! :D 

Tänä aamuna töihin ajellessa fiilis oli todella syksyinen, kun yli lenteli muutama hanhiaura ja eräällä pellolla hyppeli taas kauriita. Sääkin oli jo hiukan sateinen ja kolea. Olen fiiliksissä syksyn tulosta, kunhan nyt saisi tuon himputin remontin valmiiksi niin ehtisi nauttia syksystäkin kunnolla! :D Lappi kutsuu onneksi sunnuntaina ja voin kertoa, että huilitauko tulee enemmän kuin tarpeeseen! Seuraavat päivitykset ovatkin sitten remontin sijaan lappiaiheisia :) 


Mukavaa syksyistä viikonloppua! 


Viime syksyn tunnelmia Ylläkseltä.

2 kommenttia:

  1. Voi voi, en taas voi kun ihmetellä miks eivät oo tehneet taloa alunperin kunnolla!! Talo täynnä outoja ratkaisuja, jotka vuoden aikana pikkuhiljaa selvis meillekin... Tyylikäs kaapisto on sisältäkin yhtä tyylikäs! Hyllyt (eli myös vaatteet yms ) oli täys jotain purua, mistä lie tippuivat...samoin kuin kätevä vaatehuone. Ylähyllyillä ei voinu pitää mitään ilman suojia vaatteiden päällä... Vinkkinä siis vaan, että ennen kun otatte vaatekaapit/vaatehuoneen käyttöön, niin tsekatkaapa ne tarkemmin 😊 Pikkuhiljaa hyvä tulee, paljon ootte saanu aikaan ja talon ilme muuttunu paremmaks! Yllätyksiä varmasti vielä tulee... Ootteko jo löytäny pihalta villiintyneen mansikkamaan?😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikkamaa on toistaiseksi jäänyt pimentoon, mutta eiköhän se viimestään ensi keväänä löydy kun pihaa aletaan myllätä uusiksi :D Vaatekaapit eivät kieltämättä houkuttele laittamaan vaatteita sisäänsä, mutta toivotaan, että saamme pian fiksattua kaapiston.

      Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)