maanantai 7. syyskuuta 2015

Kangastupa


650 km takana ja täällä sitä olemme taas! 

Lähdimme sunnuntaiaamuna ajamaan seitsemän jälkeen sankassa sumussa. Sää oli syksyisen kolea. Matka meni jotenkin yllättävän nopeasti, vaikka matka tuntuukin äärettömän tympeältä ja pitkältä milteipä Sotkamoon asti. Lappeenrannasta suorin reitti olisi viitostietä pitkin Mikkelin ja Kuopion kautta, mutta reitti on hidas ja täynnä peltisiä selfietikkuja, joten olemme ajaneet kuutostietä pitkin. Kuutostietä pitkin matka ei tule kuin kymmenisen kilometriä pidemmäksikään ja on kyllä nopeampikin - joskin maisemat ovat vähän liiankin tuttuja, ainakin alkupäästä. 

Mökille saavuimme puoli neljän jälkeen. Kangastuvalla olemme olleet ensimmäisen kerran tosiaan jo vuonna 95 ja mökissä on vain jotain taikaa - ehkä juuri siksi, että tämä oli ensimmäinen kohteemme pohjoisessa. Tämä pyöröhirsiunelma oli juurikin se mökki, jossa lapsena haaveilin saavani joskus hirsitalon. Hehe.

Yllätys oli suuri kun astuimme sisään. Mökki oli kokenut muodonmuutoksen viime syksyn jälkeen. Katot oli maalattu täälläkin, takan takana oleva punainen tiiliseinä oli tasoitettu ja maalattu ja ikkunanreunuslaudat oli maalattu valkoiseksi. Vähän samaan malliin siis kuin kotonakin :) Heh. Kattomaalikin oli samaa, mitä tässä on viimeiset puolitoista kuukautta huiskittu oman talon kattoon :D Jotta remontti ei vain unohtuisi... Heh. 
Mökillä oli myös uusittu paljon huonekaluja ja 90-luvulle jymähtänyt mökki oli uudistunut sisustukseltaan kyllä todella paljon - jo melko pienilläkin muutoksilla. Palaamme mökille sunnuntaina, joten nappailen silloin sisustuskuvia :)


Koska olimme täällä, metsään oli pakko päästä. Vettä satoi, mutta siitä viis. Sade onneksi taukosikin kun lähdin tallaamaan metsään. Viime syksynä täällä ollessamme näillä leveysasteilla ei vielä ollut niin komeaa ruskaa, mutta tänä vuonna onkin toisin. Innolla odotan, millainen ruska pohjoisemmassa on! En löytänyt tällä erää samoillessani poronsarvia, mutta pari komeaa kiveä kyllä. Kivet pääsevät kukkapenkin reunaan kotosalla. Sitäpaitsi täällä metsässä on aina upeaa tassutella - önniäisistä huolimatta - vaikkei mitään löytyisikään :) Tänään matka jatkuu Napapiirin kautta Ylläkselle. 

2 kommenttia:

 1. Hei! Sattumalta törmäsin blogiisi kun etsiskelin Googlesta, että minkä kautta voisin varata kangastuvan mökin Pudasjärveltä jossa vietin mahtavia lapsuusmuistoja juhannuksina ja hauaisin viedä avovaimoni sinne syksymmällä, mutta en oikein löydä nettisivua tai numeroa mistä mökin voisi varata.. jos osaat auttaa niin olisin todella kiitollinen sinulle :) Olisin todella kiitollinen jos voisit vastata sähköpostiini timosaariniemi@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kangastupa-mökin virallinen nimi taitaa olla Kangasjärvi, jolla se löytyy Google-haussakin. Tässä linkki syöte.net sivustolle, josta mökin voi varata :)
   http://www.syote.net/app/product/view/-/id/74

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)