maanantai 28. syyskuuta 2015

Kotiutumista


Pari yötä on vietetty uudessa kodissa. Muuten olisi ekana yönä nukuttanut hyvin, mutta makkariin pyrki vuoronperään joku nelijalkainen. Lopulta joku niistä sai oven auki ja ne kaikki taisivatkin nukkua meidän kanssa (luetaan: kehräsivät, kynsivät, puskivat, steppailivat sängyllä, eivätkä onnessaan osanneet päättää, kumman viereen käpertyisivät). En muuten muista, milloin olen viimeksi nähnyt tähtiä omasta makkarinikkunasta. Mietin jo hetken, että laitammeko makkariin verhoja ollenkaan. 

Heräsin ensimmäisenä aamuna taas kuuden aikaan, kuten jo viimeisen puolitoista kuukautta stressin kourissa. Nyt kuitenkin tuo stressi oli poissa ja olikin kiva herätä aikaisin hörppimään aamukahvia rauhassa. Hiukan viileää oli minun makuuni, joten hilluin pyjama päällä liiterissä hakemassa puita ja eikun uuni tulille. Olikin hieman erilainen aamukahvi rätisevän tulen äärellä. 

Melko hyvin tavaratkin ovat löytäneet jo paikkansa. Tytön huone on miltei valmis - lupasinhan neidolle, että kun hän tulee kotiin mummolasta, huone odottaa valmiina. Mattohan sieltä puuttuu, mutta koitetaan löytää joku sopiva. 


Eilen ehdimme tehdä hiukan pihahommiakin ja takkaakin tuli pokkuutettua illalla. Luimme neidon kanssa iltasadun takkatulen äärellä ja tietysti sauna piti testata lauantaina ja myös eilen. Myös kissat nauttivat olostaan - Seppo niinkin paljon, että oli saanut korvansakin nokeen. Kisut vipeltävät kattohirsien ja parvenkaiteen päällä ja isoin rontti löysi tiensä myös uuninpäälle lämpimään. Puuhaa riittää vielä paljon, mutta johan tuo alkaa kodilta näyttämään. 


2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)