tiistai 8. syyskuuta 2015

Ylläs | Kesänkijärvi


Eilen matkamme jatkui Ylläkselle Napapiirin kautta. Bongasimme mielettömän paljon poroja Pudasjärven ja Rovaniemen välillä. Pari isompaa tokkaa oli kerääntynyt pelloille syömään. Rovaniemelle asti satoi vettä - välillä kaatamalla. Viime kesänä neitokainen ei vielä uskaltanut mennä lähellekään Joulupukkia ja pitkän aikaa tytön haaveissa olikin ollut, että hän pääsisi uudelleen katsomaan Pukkia. Nyt hän uskaltaisi mennä Pukin luo kertomaan lahjatoiveet. Uskalsihan tytsy vaikka hirveästi jännittikin. Tytsy katseli lattiaa ja piipitti hennosti vastaukset kun Joulupukki kyseli. Japanilainen turistiryhmä rakastui neitoon ja olisi tahtonut kuvata tyttöä. Naiset tulivat silittelemään ja halailemaan neitiä. Pukin tapaamisen ja syömisen jälkeen jatkoimme matkaa. Majoituimme Ylläsjärvelle samalle mökille, jossa olimme viimekin vuonna. 

Kävimme Äkäslompolon puolella Jounin kaupassa. Kauppakeskukseen jäi yksi maailman ihanimmista sisustusputiikeista - Seita Shop. Minua ei kyseiseeen kauppaan olisi saanut päästää. Tästä lisää myöhemmin ;) 

Illemmalla lähdin käymään Kesänkijärvellä. Maisemat olivat huikeat! Tyynen järven pintaan heijastui sininen taivas valkoisine pilvineen ja järven molemmin puolin kohosivat mahtavat rakkaiset Kellostapulin ja Kesänkitunturin laet. 

Vastarannalla hiippaili kolme poroa ja pari melojaa lipui järvellä. Illalla haaveilin näkeväni revontulia, mutta nukkumatti oli eri mieltä... Aamulla bongasin netistä komeita Äkäslompolossa otettuja revontulikuvia, joten kyllä hieman syletti. Tänään lähden tarpomaan tunturiin. Toivotaan, että tulee paljon hyviä kuvia :) Aamulla oli peräti kaksi astetta lämmintä, joten kävellessä tuskin kuuma ainakaan tulee :D


2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)