sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Aivan pihalla


Kun muutto ja pahimmat remppahässäkät on tehty, on ollut aikaa hieman keskittyä pihaankin. Oma piha on ollut haaveissa kaaaauan ja kirpunkokoisen parvekkeen jälkeen tämä on elektroluksusta. Piha on päässyt melko kehnoon ja villiintyneeseen kuntoon. Mitään suurempia ei nyt syksyllä talvea vasten aleta edes tekemään, mutta moottorisahalle ja raivaussahalle riittää varmasti puuhaa ensi keväänä. 

Olemme tytsyn kanssa haravoineet (toissailtainen myrsky pöllyytti kivasti lehtiä ympäri pihaa) ja paria kukkapenkkiäkin on jo kunnostettu - kuten jo aiemminkin kerroin. Lapioin suosiolla rikkaruohot juurineen (ja samalla vähän perennojakin) pois suuren kiven ympäriltä. Laitoin tilalle uutta puutarhamultaa ja istutimme kiven viereen pienen koristekuusen. Viime vapailla istutimme tytsyn kanssa penkkiin kukkasipuleitakin. Pidetään peukkuja, että ne keväällä itävät. 
Eilen teilasimme suuren pensaanreuhkan puuliiterin edustalta etupihalta. Viidakon alta paljastui pari isoa, komeaa kiveäkin, jotka haluan ehdottomasti erottuvan edukseen. Heinämättään kohdalla on reunuskivistä päätellen ollut joskus kukkapenkki. Heinämätästä raivatessa sitä oli kyllä vaikea uskoa. 

Remonttihommien sijaan, saimme eilen mätettyä kolmeen pekkaan loput polttopuut liiteriin talvelta suojaan. Pari jäljellä ollutta mottia pääsikin liiterin suojiin nopeasti kun kaljupäinen herra ja pienin apulainen köijjäsivät kottikärryllä puut liiteriin, jossa minä ne pinosin. Pienin puuhaaja oli hyvin reipas ja ahkera! Olen siivoillut myös terasseja ja ripotellut niihin kanervia sekä lyhtyjä. Takaterassi on aikalailla tyhjillään, mutta ehkäpä sinne viimeistään ensi kesäksi jotain keksitään. Mietintämyssy on ainakin täynnä ideoita, mutta katsotaan mitkä niistä toteutan vai keksinkö jotain uusia huikeita idiksiä talven aikana. 

Tänä aamuna ainakaan ei ollut kesäiset ajatukset mielessä, kun herätessä huomasin maan olevan kuurassa ja lämmintäkin ulkosalla oli peräti yksi aste. Sisällä onneksi on suloisen lämmintä, mutta uuniin piti laittaa tulet. Tarkoituksenani olisi koittaa tänään vähän kokkailla leivinuunissa, katsotaan kuinka käy :D 


Instagramin puolella seuraajani ovatkin jo ehkä nähneet, kuinka keittiöömme ilmestyi perjantaina laattaa. Vaikka laatoitus on kesken ja laattaa on seinässä vain välitilan verran toisessa seinässä, koko keittiö valostui jo tuostakin laattamäärästä kummasti. En malta odottaa, että loputkin laatat komeilevat seinässä! :) 

Tänään olisi luvassa vieraita ja jos saisimme vaikka niitä listoja paikoilleen. Olkkarissa komeilee peräti verhotangot ja toisessa ikkunassa jo verhotkin. Hitaasti, mutta varmasti ja silleen :D Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)