perjantai 9. lokakuuta 2015

MakkariMakuuhuone on melkolailla valmis, joten tässäpä siitä esittely. Talossa on kolme makkaria, joista suurimmasta tuli automaattisesti meidän kammari. Makuuhuoneessa on (tosi komeat) kaapistot, joten säilytystilaa on reilusti - kamaluudestaan huolimatta. Kaapisto lähtee jossain vaiheessa korjaukseen ja päivitetään se katseenkestäväksi ja otetaan kaikki tila hyötykäyttöön liukuovilla ja jollain säilytysjärjestelmällä. Mutta tämä sitten aikanaan. 

Makuuhuone on suuri, neliöitä on miltei 15, joten tilaa riittää reilusti. Makkari on talon päädyssä joten lämpö kiertää sinne vähän kehnosti. Täytyy katsoa joutuuko talveksi ostamaan jonkin lisäpatterin. Ilmalämpöpumppu on hankintalistalla ja sijoituspaikasta ei jäänyt kauheasti epäselvyyttä - tännehän se tulee. Makkariin paistaa aamuaurinko ja siellä viihtyvät hyvin myös kolme nelijalkaista. Niistä sisustukseen sopivin pääsi patsastelemaan kuviinkin...Remonttia makkariin tehtiin käsittelemällä pinnat. Tummuneet mäntykatot maalattiin valkeaksi ja hirret käsiteltiin Tikkurilan paneeliässä hirsisuojalla, joka oli sävytetty valkeaksi. Kattolistat maalattiin ja lattialistat vaihdoimme kaikki uusiin. Ikkunanpielilaudat maalattiin. Ikkunanpielet odottavat maalausta, ehkä sitten ensi kesänä... 

Verhotanko vaihtui puisesta mäntyhirvityksestä metalliseen mustaan. Yöpöydät makkariin pitäisi hankkia ja sängynpääty on tekeillä - tai siis kunhan alottaisin joskus sitä tekemään... :D Onhan tässä pitkä talvi aikaa näppäillä kaikkea. Esittelin kaljupäiselle herralle Ikeassa käydessämme yöpöytiä, joita olen ajatellut makkariin. Herra tuumi, että mikäs vika niissä entisissä on. Öö... Entiset ovat olleet jo useamman vuoden äidilläni...

Vanhan makkarimme kalusteista tänne päätyi sängyn lisäksi vaaterekki. Perunalaatikko-kenkätelineemme ei mahdu uuteen tuulikaappiimme kenkätelineeksi, joten uusiokäytin sen makkariimme lehtihyllyksi. Tuo valkea naulakko oli tosiaan talossa kodinhoitohuoneessa, niinkuin aiemmin kerroinkin. Hakusessa makkarin toiseen nurkkaan olisi jotain, mutten vielä edes tiedä mitä. Ehkä sinne jotain keksitään :) 
Tänään luvassa olisi kuvaushommia ja jos saisi askarreltua tuulikaappiakin. Eilen saimme hyvin ammuttua listoja paikoilleen ja keittiönlaattojakin päätyi taas seinään. Ja mikä parasta - pääsimme vihdoin käymään HopLopissa :)

Makkari alkuperäisenä.
Makkari nyt. 

6 kommenttia:

 1. Meillä tuo isoin huone oli esikoisen käytössä. Ja kuten aiemminkin mainitsin, on tuo huone talvisin jäätävän kylmä. Lisäpatteri oli meillä käytössä, ilmalämpöpumppu hyvä idea :) Toki, eihän vanhempien makuuhuoneessa niin kovin lämmin tarvii edes olla, viileessä on hyvä nukkua :) Kivan näköinen makkari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Viileessä nukuttaa kyllä paremmin, niin kauan kun ei tarvitse ihan pipo päässä nukkua :D

   Poista
 2. Heippa. Vihdoin löysin talokaiman! Meillä myös pyöröhirsitalo, jossa sisällä kaikki mahdollinen materiaali puuta! Olemme asuneet tässä jo useita vuosia, itseasiassa melkein kymmenen, mutta vielä ei ole ollut oikea aika remonteerata uutta (toisen tekemää) taloa perheellisen ruuhkavuosien vuoksi. Nyt pikkuhiljaa alkaa muodostua mielikuva, mitä me tänne haluaisimme. Mukava siis nähdä muiden luomuksia, saa lisää ideoita itselle :) Teillä on varmasti tovi jos toinenkin vierähtänyt pintojen valkaisussa. Ihanalta näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tervetuloa seurailemaan blogia, toivottavasti saat ideoita oman talon remppaan! :)

   Poista
 3. Kauniita nämä kuvat eri huoneista ja tiloista! Hirsitalot ovat ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hirsitaloissa on kyllä sitä jotain! Olen lapsesta asti haaveillut hirsitalosta vaikka tämä vähän haastavakin on, mutta silti niiiin ihana <3

   Poista

Mukavaa, että vierailit blogissani. Kommenttisi ovat tervetulleita :)